Привързаният и обичлив четириног домашен любимец е мечта и цел

...
Привързаният и обичлив четириног домашен любимец е мечта и цел
Коментари Харесай

Характер и поведение на китайско качулато куче

Привързаният и ненагледен четириног домакински любим е фантазия и цел на всеки притежател на куче. Някои стопани обаче не се задоволяват единствено с обичта на своя лаещ приятел, те желаят да се радват на неговите гении - да извършва разнообразни трикове, да ги следва неразделно, в случай че упражняват или се возят на велосипед, да бъде постоянно подготвен да взе участие във всички занимания и провокации, които всекидневието сервира.

Подходящата порода за такива условия се споделя китайско качулато куче. То не идва от Китай, както се чака, а от Африка, само че китайските търговци и мореплаватели от дълго време са забелязали многото позитивни черти в характера на този малко неприветлив африканец и са го пренесли по други земи, откъдето идва част от названието на породата.

Стига евентуалният собственик да не слага като условие хубав външен тип, той ще се снабди с отличен домакински питомец. Китайското качулато куче е съвършено общително животно. То обича да е измежду хората и да бъде в непосредствен физически контакт с тях. Затова с подобен домакински любим е съвсем наложително да се дели леглото на притежателя. То обича да се свива до главата или в краката му и да усеща близостта на този, който се грижи за него.

 Китайско качулато куче

Качулатото куче е уместно за собственик, разпален по спорта. Който обича да кара велосипед, а до него да бяга домашният му питомец. Качулатият другар е доста устойчив, състезателен вид заради анатомичните си особености и ще издържи преходите, следвайки стопанина си.

Муцунката на кучето може да не заслужава определението симпатична, само че пък стопаните настояват, че по мимиките могат да схванат в какво въодушевление е техният любим. По темперамент китайското качулато куче е отзивчиво към други кучета и добре съжителства с тях.

От китайските качулати кучета излизат страхотни състезатели по аджилати - съревнование по превъзмогване на разнообразни трудности. Тези кучета желаят с всички сили да угодят на своя собственик и с подготвеност учат разнообразни трикове. Затова интензивно живеещите фамилии, които непрекъснато се забавляват и спортните натури, обичащи надпреварите са допустимо най-подходящите стопани за китайското качулато куче. То ще бъде щастливо в такава среда.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР