Привързани и игриви, котките са идеалните домашни любимци за семейства

...
Привързани и игриви, котките са идеалните домашни любимци за семейства
Коментари Харесай

Игриви и пухкави породи котки

Привързани и игриви, котките са идеалните домашни любимци за фамилии с деца, само че също по този начин и за самотни хора, които желаят прелестен и спокоен приятел, компетентен по какъв начин да предложи много любов.

Ето няколко породи игриви и пухкави котки:

Британска късокосместа котка

Със сива или даже синя четина, мека на досег, котките от тази порода са съвършено приспособени към живота в жилището. Благодарни на фамилията, което ги е взело, любвеобилни, спокойни, търпеливи, само че и доста игриви котки, което ги превръща в идеална  животинка за най-малките. Британските късокосмести котки не са доста взискателни в грижите, тъй че няма да ви лишава прекомерно огромно изпитание да ги поддържате.

Те са част от категорията междинни до огромни котки, по този начин че мъжки образец може да доближи 8 кг, до момента в който котката може да доближи 6 кг на зрялост (когато котката е на 3 години). След 5-годишна възраст тази порода може да има проблеми с тежестта, когато е належащо ежедневната храна да се сменя с нискокалорична. Средната продължителност на живота на английска късокосместа котка е сред 14 и 20 години.

Персийска котка

 Пухкава котка

С почти аристократична история персийките са измежду известните породи котки. Те имат дебела четина, с дълги и меки конци, те са нежни,
Всичко за Вашата сватба
отзивчиви и по-малко любопитни от другите писани, без твърде доста прищявки, тъй че се адаптират лесно на всички места. Тази животинка обаче не понася много добре самотата, по този начин че е добре да не я оставяте сама в апартамент прекомерно доста часове.

От позиция на грижите, тези котки се нуждаят от някои наложителни условия: четкане на козината всеки ден, в продължение на 10-15 минути, в посока, противоположна на растежа на космите; къпане 1-2 пъти месечно.

В зрялост персийската котка достига 6-7 кг, а междинната дълготрайност на живота е 14-15 години.

Руска синя котка

Котка с гъста козина и изключително фина на досег, с тъмни очи или изумрудено зелено е интелигентна и доста игрива, но също така срамежлива с непознати, нуждаеща се от известно време, с цел да се приспособи. Тя е любвеобилна, доста спокойна, лоялна и привързана към господарите си.

Руските сини котки рядко страдат от котешки болести. В зрялост могат да доближат 6-7 кг, а междинната им възраст е между 10 и 15 години.

Регдол

 Регдол

Послушни и доста нежни, другарски настроени към деца и други домашни любимци, регдол котките са съвършена компания за вашата майка или приятел за вас. Тази писана обича да бъде галена по брадичката и корема и знае по какъв начин да върне обичта, която
Всичко за Вашата сватба
проявявате. 

Тя може да бъде обучена доста елементарно и постоянно ще радва притежателите.

Това е издръжлива котка и не изисква специални медицински грижи.  Мъжките могат да доближат 12 кг, а женските 8-10 кг. Мога да живея до 25 години.

Бирманска котка

Изключително любяща котка с хора, приятелска и игрива с деца. Притежава неизмеримо любознание, по този начин че непрекъснато ще търси нещо в чанти, кутии или пазарски чанти, кошница за пране или хартия под бюрото.

Козината на котката не е доста дълга, само че изисква четкане най-малко на всеки 2-3 дни. Устойчива по отношение на здравето. Средна дълготрайност на живота е от 10-12 години. В зрелост доближават тегло до 6 кг.

Мейн Куун

 Мейн Куун е пухкава котка

Считани за едни от най-едрите породи котки, Мейн Кун са специфични на външен тип - те имат гъста козина, дълги мустаци и кичури косми по върховете на ушите си, наподобяващи тези на рис. Очите им са доста изразителни, огромни и могат да имат разнообразни цветове, от зелено, жълто до синьо. 

Това е всеотдайна и приятелска порода пухкави котки, даже ако се нуждае от малко време, с цел да свикне с новия дом и притежателите му. Любопитна е и игрива с деца котка, само че и с други домашни любимци, които приема наоколо без никакви проблеми.

Грижите не са специфични, храната на мейн куун е деликатно подбрана, като
Всичко за Вашата сватба
миенето на козината и зъбите е част от нормалната рутина. Живее по 10-12 години, като може да доближи 15 кг приблизително.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg