Привърженици и симпатизанти на ВМРО-БНД и други граждански организации не

...
Привърженици и симпатизанти на ВМРО-БНД и други граждански организации не
Коментари Харесай

Група на ВМРО провали лекция на Любчо Георгиевски в София

Привърженици и симпатизанти на ВМРО-БНД и други цивилен организации не позволиха провеждането на лекция на новосформирания Клуб за българо-македонско другарство (КБМП), което съгласно тях е македонистко събитие, съобщи БГНЕС. Лекцията трябваше да се организира в Централния боен клуб. Като представители бяха оповестени някогашният министър председател на РСМ Любчо Георгиевски и доцент доктор Стефан Дечев, които са учредители на КБМП.

Привърженици на Вътрешна македонска революционна организация, водени от един от тримата съпредседатели на организация Ангел Джамбазки, реши да посети лекцията на тематика “Българо-македонските връзки 2017-2022 - проблеми, достижения, провали и перспективи”. Те влязоха в Централния боен клуб, макар опитите на уредниците, които отхвърлиха да ги позволен, въпреки че лекцията беше открита и за нея са изпратени известия до медиите и жителите. Привържениците на Вътрешна македонска революционна организация, измежду които доста от най-известните лица на организацията, седнаха умерено и чакаха започването на лекцията, която бе планувана за 17.00 часа. Един от уредниците излезе от трибуната и заяви, че няма да се състои. След към 15 минути всички излязоха на входа, където имаше замяна на реплики сред Ангел Джамбазки и Дечев.

Европейският народен представител Ангел Джамбазки по този начин и не съумя да получи логичен отговор от Дечев, който е учител в скопски университет, за какво лекцията не се състои и дали има нещо, което уредниците желаят да скрият от българското общество с нежеланието си тя да бъде обществена, макар че е оповестена като такава. В същото време Дечев съобщи, че те са си постигнали задачата, тъй като Любчо Георгиевски е дал пет изявленията.

Джамбазки попита дали на Дечев му е известно, че към момента в РСМ се преследват македонски жители с българско съзнание и дали съгласно него това е естествена европейска процедура, за какво в РСМ не престават да нарушават Копенхагенските критерии, на което също не получи отговор. От самия Централен боен клуб също отхвърлиха да пуснат уредниците на лекцията. След като събитието на КБМП се провали групата, водена от Дечев дружно с Любчо Георгиевски, Мартин Заимов се реалокира наоколо до градинката „ Кристал “, само че лекцията по този начин и не се състоя. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР