Притеснява ме начинът на мислене, който идентифицира фигурата на главния

...
Притеснява ме начинът на мислене, който идентифицира фигурата на главния
Коментари Харесай

Нели Куцкова: Съвсем основателно е опасението, че може да се получат 28 малки гешевчетa

Притеснява ме методът на мислене, който разпознава фигурата на основния прокурор с съответното лице Иван Гешев. Закон се написа нереално за в бъдеще и не може да се написа за съответни хора. Ако се махне фигурата на основния прокурор, остават 28 окръжни прокурори, а кой ще упражнява методическото управление. В прокуратурата понякога са нужни методически инструкции, всеки окръг по настрана ли ще си изготвя методика за следствие на киберпрестъпления, примерно. Съвсем основателно е опасението, че може да се получат 28 дребни гешевчета ". Това сподели пред БНР арбитър Нели Куцкова, ръководител на Софийския областен съд, някогашен член на Висш съдебен съвет (1998 - 2003 г.), и акцентира, че е по-добро е предлагането на Демократична България да се резервира фигурата на основния прокурор, само че да се орежат пълномощията му.

Тя дефинира себе си като част от " публиката ", която остана с усещането, че тези, които назначиха Гешев за основен прокурор, те го махнаха в този момент.

Според нея е редно президентът Румен Радев да издаде декрет за освобождението на основния прокурор, само че акцентира, че е допустимо той да върне решението на Висшия правосъден съвет за преразглеждане.

Съдия Куцкова изрази противоречие, че предварителното освобождение на Иван Гешев е начало на правосъдна промяна.

" Като се прави правосъдна промяна и промени в Конституцията, първо ми се желае да видя една идея какво тъкмо се цели и за какво, а не подготвени текстове ", сподели тя.

Снимка: Булфото

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР