Купувачите търгуват надолу, дори при покупки втора употреба

...
Притесненията относно здравето на икономиката не спират потребителите да купуват,
Коментари Харесай

Притесненията относно здравето на икономиката не спират потребителите да купуват, но те стават все по-ориентирани към стойността и по-малко придирчиви към това, което купуват, дори когато пазаруват втора ръка.

С други думи, тази розова блуза на Alexander McQueen с разцепени шевове или не толкова нежно използваната платнена чанта на Gucci започва да изглежда доста добре в тази икономика, дори за – или особено за – купувачите, които се грижат за етикетите.

Платформата за препродажба на луксозни стоки The RealReal (REAL) казва, че сред клиентите си купувачите не се плашат от покупките на скъпи маркови дрехи, чанти и бижута при препродажба, но търгуват надолу по отношение на цените и състоянието или качеството на продукта, според The Годишен отчет за препродажба на RealReal за 2023 г.

„Стойността движи възприемането и еволюцията на препродажбата. Стойността може да означава различни неща за различните хора, независимо дали намират стойност в цената на артикула, за какво им напомня или какво предизвиква емоционално артикулът“, каза в доклада Рати Сахи Левеск, президент и главен оперативен директор на RealReal.

Търсенето на стойност, особено сред купувачите от Millennnial и Gen Z, е отчасти причината продажбите на продукти в „прилично състояние“, изброени за продажба в The RealReal, да процъфтяват в момента, се казва в доклада.

Пазаруване на парфюми STOCK zoranm/iStockphoto/Getty Images

Артикулите, които са изброени като „прилично състояние“, са в самото дъно на стандартите за състояние, каза Саманта МакКендлес, главен мърчандайзинг директор на The RealReal, в интервю за CNN.

Тя каза, че компанията оценява продуктите, които са приети за препродажба, на ниво от пет скали, което варира от „девствено“ състояние (артикули, които са нови, с етикети и никога не са били използвани), „отлични“ (никога не са използвани, но без оригинални етикети) , „много добри“ (артикули само с няколко леки несъвършенства), „добри“ (показващи някои признаци на употреба) и „прилично състояние“.

Годишният доклад за препродажба на RealReal казва, че купувачите на луксозни артикули все повече приемат закупуването на артикули, които не са в най-добра форма, но предлагат най-добра стойност. В годишния доклад за препродажба на RealReal се казва, че купувачите на луксозни артикули все повече приемат да купуват артикули, които не са в най-добра форма, но предлагат най-добра стойност. The RealReal

„Облеклото, обувките и чантите в добро състояние са артикули, които са били носени и харесвани. Те могат да покажат разхлабване на шевове и има забележими несъвършенства. Това е много очевидно износен вид“, каза МакКендлес.

Съответно ценовите точки се спускат от най-горното към най-долното ниво на състоянието на продукта, в зависимост от продукта. Въпреки че чантите, обувките и аксесоарите в добро състояние показват признаци на по-голямо износване, докладът на RealReal казва, че търсенето на чанти в добро състояние е нараснало със 130% тази година. Като цяло категорията отбелязва 265% скок в търсенето, до голяма степен воден от по-младите купувачи.

Например чанта с капак на Chanel в „прилично състояние“ струва $4900, но в „отлично“ може да струва 65% повече, или около $8000. В зависимост от годината, желанието и други фактори, купувачите потенциално биха могли да спестят между 60%-80%, ако купят луксозен марков продукт в „добро състояние“ спрямо „девствено“ състояние, според The ​​RealReal. (Купувачите също имат прозорец за връщане на покупките си.)

Вследствие на това компанията заяви, че наскоро е разширила категорията, за да включи и дрехи в добро състояние.

ФАЙЛ с очаквания за празнично пазаруване в САЩ Стефани Рейнолдс/AFP/Getty Images/ФАЙЛ

В същото време МакКендлес каза, че тази тенденция на спад при препродажбата се влияе и от други фактори. „Съгласна съм на 100%, че достъпността е част от това… но е по-голямо от това“, каза тя.

Тя каза, че Милениалите и поколението Z активно възприемат естетиката на „изтъркан вид“.

„Исторически погледнато, модата е свързана с желанието да изглеждаме по определен начин: излъскано, девствено и в тенденция. Но с неотдавнашното нарастване на доброто състояние, купувачите прегърнаха несъвършенството. Те са готови да купуват по-стари, износени предмети, които са направени добре и все още остават красиви, и ги носят с гордост“, каза МакКендлес.

„Получаваме заявки специално за стоки в добро състояние. В определени модни кръгове износеният външен вид се е превърнал в почетен знак“, каза тя.

Като цяло пазарът на употребявани стоки продължава да набира скорост, като потребителите са свръхфокусирани върху стойността. Пазарът на „току-що носени“ дрехи се очаква да достигне 70 милиарда долара продажби до 2027 г. от продажби от 44 милиарда долара през 2023 г.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР