Притеснени от изявления за антисемитизъм сред новите мигранти в Германия,

...
Притеснени от изявления за антисемитизъм сред новите мигранти в Германия,
Коментари Харесай

Германия планира задължителни обиколки на концентрационни лагери с мигранти

Притеснени от изказвания за антисемитизъм измежду новите мигранти в Германия , немски политик предлага нова идея- наложителни визити на мемориали и нацистки концентрационни лагери , оповестява The New York Times.

Идеята, препоръчана от Соусан Чебли, законодател с палестински корени в Берлин, получи забележителен подтик, подкрепена от водачите на Германския централен съвет на евреите и надалеч по-големия Световен еврейски конгрес.

" Хората, които са избягали при нас или са били експулсирани, могат да развият емпатия в такива монументи ", разяснява ръководителят на Съвета Йозеф Шустер пред радио Deutschlandfunk.

Световният еврейски конгрес , водеща организация за покровителство, която съставлява еврейските общности в 100 страни, също приветства концепцията . " Това предложение е окуражаващ и ефикасен способ за образоване на хора от всевъзможен генезис по отношение на нацисткия опит за заличаване на цялото еврейско население в Европа и заплахите, които тази ненавист може да донесе ", разяснява Роналд С. Лоудър, ръководител на организацията.

" Германия се изправи пред закононарушенията на своето минало по почтен и явен метод и смята и по най-високите равнища на ръководство, че споменът за Холокоста в никакъв случай не би трябвало да бъде пропуснат или омаловажаван ", добавя Лоудър.

Идеята новипристигащите да посещават концентрационните лагери, не е подкрепена напълно. Някои учени по немската история го разказват като банален отговор на по-сложен и подъл проблем .

" Не спирате някой да бъде расист или ксенофоб, като го отведете в концентрационен лагер " , изяснява Сабин декор Меринг, шеф на Центъра за немски и европейски проучвания в университета Брандис в Масачузетс. " Не мисля, че правейки го наложително, по някакъв метод ще се реши вълшебен този проблем. Това изисква доста повече внимание и обучение ", добавя декор Меринг.

Не е ясно към момента дали немското държавно управление ще направи визитите наложителни за имигрантите, като понастоящем се оферират курсове по немски език, просвета и история.

Предложението обаче отразява възходящата угриженост, че признатите в Германия над 1 милион имигранти през последните години, по нехайство са основали евентуален развъдник за антисемитизъм.

Чувствителността към нацисткото минало е извънредно мощна в Германия. Студентски пътувания до някогашни нацистки концентрационни лагери, са постоянни детайли от немските образователни стратегии.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР