Притежаващият изразителен стил, иновативни материали и 720 000 продадени бройки

...
Притежаващият изразителен стил, иновативни материали и 720 000 продадени бройки
Коментари Харесай

Peugeot Boxer 4x4 Concept - oтправя предизвикателства

Притежаващият експресивен жанр, новаторски материали и 720 000 продадени бройки от лансирането си до момента, Peugeot Boxer ще бъде участник във VDL 2019 (Салон за коли за свободното време).

За новата си роля Peugeot Boxer е доста изменен и разчупва стандарта с композиция от WANDERLUST GREEN, MINT, Alcantara в цвят GREVAL Grey и бял натурален минерал АРАГОНИТ.

Наследник на PEUGEOT RIFTER 4x4 CONCEPT, той също е планиран да преодолява всевъзможен вид терени със задвижване на всички колела от DANGEL, характерни гуми и по-висок пътен луфт.

За да обезпечи изцяло прекарване, неговата обитаема повърхност от 10 кв. м, основана взаимно със експертите BRAVIA MOBIL, е оборудвана да побере до 3-ма души дълготрайно. Нещо повече – той може да транспорти електрически планински велосипед Peugeot eM02 FS Powertube и канадско кану на покривните си рейки.

Peugeot Boxer 4x4 Concept ще има международна премиера на Салона за за коли за свободното време, който ще се състои в Льо Бурже от 28 септември до 06 октомври 2019 година

Предизвикателство #1 - Обновяване на стандарта - Първото предизвикателство е да се излезе от обичайния свят на кемперите и да се покаже визията на PEUGEOT за този вид транспортни средства. За да оживи сегмента, отдаден на свободата, стилът обезпечава преживяването на премеждие, цялостно с чувства.

Пълно потапяне в природата е реализирано с помощта на цвета на каросерията WANDERLUST GREEN. Този бляскав и перлен колорит ви разрешава да се слеете с природата. Свежи акценти в цвят MINT разнообразяват каросерията, а дискретни стикери в свят DARK CHROME на задната част на автомобила й придават изискан тип.

Новата предна решетка е направена в сегашния жанр на Марката с оребряване от ослепителен CAST IRON, с по-изразена издръжливост на долната рамка на каросерията, в благозвучие със защитния протектор начело и завършените уширения на калниците. Пропорциите на предната част хармонично минават в наклона на предното стъкло. Както постоянно налице е и практичният аспект, като с изключително внимание са модифицирани зоните за достъп до предното стъкло и до мотора.

Връщането назад до лагера през нощта ще бъде също толкоз елементарно, колкото денем: пътят ви ще бъде осветлен от 8 LED модула, заимствани от PEUGEOT 508 и вградени непосредствено в каросерията над предното стъкло. Kонструиран e въз основата на Peugeot Boxer L3 с дължина от 6 м, която е усъвършенствана по този начин, че да предлага на авантюристите жилищна повърхност от 10 кв. м, идеално проектирана за 3-ма души.

Оборудвани са 4 обособени зони - кухня, столова, зона за спане, баня, както и мястото на лидера. Множеството места за предпазване на движимости ще ви разрешат да вземете със себе си цялото съоръжение, от което се нуждаете за рискови спортове и за всекидневието!

Интериорът е решен в жанр енергийна капсула с успокояващи светли тонове в контрастност с екстериора. Дървените детайли стоплят атмосферата, а тапицерията и облицовката са създадени особено за този концептуален автомобил. Текстилна тапицерия в състезателен жанр е съчетана с Alcantara® в цвят GREVAL Grey, заимствана от новата тапицерия на Peugeot e-208 GT, 508 HYBRID GT, 508 SW HYBRID GT и 3008 HYBRID4, в това число в паната на вратите.

Лога BOXER в цвят MINT са добавени посредством специфична технология, употребена от огромните текстилни марки, защитните колани в цвят MINT също впечатляват. Декорът на аераторите е решен също в този цвят.

Подобно на другите модели на Марката и осигурявайки още повече комфорт, цялата подпокривна част е облицована с текстил. В приключения до най-малкия подробност, хромът в ръкохватките на вратите и пантите ще бъде сменен с покритие от сатиниран CAST IRON.

Предизвикателство #2 - да уважаваш и изследваш заобикалящата среда

Екологична успеваемост и продължителност са в основата на Peugeot BOXER 4x4 CONCEPT. Материалите са определени особено: масата, работният плот и мивката са направени от АРАГОНИТ, бял натурален минерал, който съчетава твърдостта на естествения камък с хубостта на керамиката, а целият под е направен от 100% рециклирани и 100% рециклируеми материали!

Използваната пластмаса включва 85% материали, добити от автомобилни резервоари, 10% от бутилки от мляко и 5% от бели опаковки (например от сапун). 50-те кг рециклирана пластмаса, вложена в производството на подовите покрития Peugeot Boxer 4x4 CONCEPT, икономисва 75 кг CO2 спрямо направените от общоприетите пластмаси.

За да може да изследва природата с нужния почит, Peugeot Boxer 4x4 CONCEPT възприема най-новите стандарти за надзор на замърсяването с FAP и SCR и дава отговор на най-новите използвани стандарти Euro 6.

Peugeot Boxer 4x4 CONCEPT е доста повече от израз на жанр. Той би трябвало да бъде еднообразно удобен и върху разнообразни типове терени и условия: трошляк, тиня, сняг, каменисти пътища. Трансмисията 4x4 от DANGEL е обезпечена от виско съединител и предна раздатъчна кутия. Тя се задейства посредством 3 ключа, ситуирани в обсега на лидера от лявата страна на бордното табло. Налични са 3 режима на шофиране:
- режим 2WD за задвижване при обикновено сцепление, за всекидневно шофиране
- режим 4WD, при който при положение на загуба на задвижването трансмисията изпраща мощ до задните колела
- режим Lock, при който се блокира задният мост; потребен при шофиране в рискови условия и мостови прелези

4 гуми с високи експлоатационни индикатори усилват успеваемостта на задвижването на 4-те колела. Peugeot Boxer 4x4 CONCEPT е оборудван с офроуд гуми, обезпечени от BF Goodrich. Те комбинират издръжливост, устойчивост, жанр и чудесно сцепление.

Пътният луфт на Peugeot Boxer 4x4 CONCEPT е с 30 мм по-висок начело и с 50 мм по-висок откъм гърба, позволявайки му да преодолява множеството трудности. И най-стръмните скатове няма да ви спрат: моторът BlueHDi 165 с 6-степенна механична скоростна кутия развива задоволителен въртящ миг от 370 Нм.

За да подсигурява безкрайни завършения, Peugeot Boxer 4x4 CONCEPT е оборудван с канадско кану, направено от орехово дърво в същия жанр, което може да се съхранява на покривните рейки по този начин, че да разрешава отварянето на люковете. Изработената по поръчка странична стълба следва арката на колелата и обезпечава елементарен достъп до покривните рейки, като резервира достъпа и до странично разположеното съоръжение.

И най-после, Peugeot eM02 FS Powertube ATV ще поеме щафетата. Електрически планински велосипед от най-новото потомство електрически колела на Peugeot. Компактната батерия е вградена непосредствено в рамката, тъй че стилът му е обтекаем и грациозен. Многофункционален, с двойно окачване, той е идеалният сътрудник за предизвикателни терени.

Съхранява се откъм гърба на Peugeot Boxer 4x4 CONCEPT, на особено предопределена за задачата опора върху теглича. Неговият цвят MINT е еднакъв с цветните детайли на автомобила и контрастира елегантно с матово черните порти.

Никога повече няма да се загубите с новата навигация с 9-инчов сензорен екран, която ви разрешава да въведете данните за размерите на автомобила и по този начин да избегнете пътищата с вероятни ограничавания на размерите. Тази навигационна система е съвместима с приложението за трафик в действително време WAZE, разрешава два телефона да бъдат свързани по едно и също време и демонстрира множеството изображения от HD камерите начело и откъм гърба за съвършен надзор на средата.

Предизвикателство #3 - потребление на най-хубавия експертен опит - Последното предизвикателство е обграждането с водещи сътрудници в съответните им сфери и насърчаването им да мислят ексцентрично. Задвижването на всички колела е създадено в съдействие с DANGEL, дългогодишния сътрудник на Марката и прочут експерт в конвертирането в 4WD. Тяхното лого възприе цвета MINT за случая.

BRAVIA MOBIL проектира интериорното съоръжение на Peugeot Boxer 4x4 CONCEPT. Съвместно с екипите на PEUGEOT, отговарящи за цветовете и материалите, те направиха всички интериорни трансформации и съоръжения на съоръжение, нужни за всекидневието в концептуалния автомобил. Bravia е фамилен бизнес, основан през 2005 година и профилиран в проектирането на първокласни транспортни средства за отдих, които дават отговор на потребностите и на най-взискателните клиенти.

Мивката, работният плот и масата са предоставени от KERROCK, а ALPINE, експерти в автомобилното мултимедийно съоръжение, са се погрижили за навигацията и развлекателната система.

И най-после, стартъпът SASMINIMUM проектира покритието на пода, като създаването му идва от плана им „ Le Pavé “. Създаден от 4-ма млади архитекти през 2017 година, стартъпът употребява неповторима технология без добавка на химикали и гума за преправка на събраните непосредствено от природата и наоколо до океаните боклуци, които нормално не се включват в никакви процеси на преработване. Продуктът е 100% рециклиран и 100% рециклируем. Подобно на търсачите на злато, те непрестанно търсят нови залежи на нерециклируеми пластмасови боклуци при производителите на рециклирани материали, които са се присъединили в плана. Така добиваният от тях материал е подбран по цвят и сертифициран като нетоксичен.

Peugeot Boxer 4x4 CONCEPT ще бъде показан на Салона за коли за свободното време, който ще се състои в Льо Бурже от 28 септември до 06 октомври 2019 г.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР