Притежаваната от Samsung технологична компания Harman разкри нови автомобилни технологии

...
Притежаваната от Samsung технологична компания Harman разкри нови автомобилни технологии
Коментари Харесай

Harman представи изумителни технологии на CES 2024

Притежаваната от Samsung софтуерна компания Harman разкри нови автомобилни технологии на ревюто CES 2024. Тези функционалности могат да бъдат бързо приспособени от производителите на автентично съоръжение, които желаят да прибавят нови характерности или функционалности към своите артикули.

С последните си нововъведения Harman е обхванал съвсем всичко – от системите за сигурност до системите за развлечение.

Ready Vision QVUE и AR HUD

Създадена, с цел да държи погледа на лидера върху пътя, Ready Vision способства за по-безопасно шофиране, като прожектира информация върху долната част на предното стъкло. Това разрешава на водачите да погледнат за малко надолу към скоростта си и други значими данни, без да отвличат вниманието си от това, което е пред тях.

Ready Vision QVUE употребява екран с опция за HDR. Чрез инсталиране на приложения на трети страни от Harman Ignite Store клиентите могат да наблюдават положението на зареждане на своя електрически автомобил или да се осведомят за метеорологичната прогноза. 

Собствениците на електрически автомобили могат да се възползват и от навигацията „ завой по завой “ за станциите за зареждане на електрически автомобили. Шофьорите могат да поръчват храна посредством Ready Vision и да я взимат от непосредствено от ресторанта.

Производителите на автентично съоръжение могат да избират от разнообразни размери на екрана – от инструментално табло до екран, който се простира от колонка до колонка.

Със софтуера за добавена действителност (с неестествен интелект) системата оказва помощ на лидера да бъде нащрек с разкриване на рискове, 3D навигация и визуализации на трафика в действително време.

Ready Upgrade – базови и разширени версии

Системите Ready Upgrade дават опция на производителите на автентично съоръжение да вкарат развлекателни усъвършенствания в своите коли единствено за шест месеца.

Тези контролери дават обещание технология, която ще се ползва в бъдеще, като има два модела, ориентирани към разнообразни сегменти. Предварително сертифицираните контролери Base IP69 са ориентирани към „ авантюристичен “ коли и SUV с нараснала проходимост (като Ineos Grenadier).

Моделът Ready Upgrade Base съчетава информационно-развлекателната система на автомобила и клъстера на осеминчов екран. Усъвършенстваните контролери са създадени предвид на колите от висок клас, защото първокласните марки може да желаят да прибавят повече функционалности за сигурност и екрани в автомобила. Подобно на QVUE, той е съчетаем с приложения на трети страни.

Ready Care 

Разпознаване на активността на лидера и различаване на витални функционалности

Изтъкван като първия в промишлеността артикул за мониторинг в кабината, Ready Care мери когнитивното и образното натоварване на лидера. Това може да разпознава евентуално разпръскване или отмалялост, които системата има за цел да в профил, като предложи интервенции за възстановяване на сигурността. 

Измерването на образното и умственото когнитивно натоварване е удивително и употребява изкуствен интелект, неврология и машинно образование, с цел да класифицира държанието на лидера.

Други функционалности включват мониторинг на интензивността на лидера, който следи дали ръцете на лидера са върху кормилото или са заети с други действия, като да вземем за пример пушене, хранене или потребление на телефон. 

Системата Life Presence Detection е от значително значение и може да прави разлика сред деца и възрастни пасажери. Това е от решаващо значение, защото функционалностите за сигурност, като въздушните възглавници и защитните колани, могат да работят вярно единствено в случай че са уместно контролирани.

Интересно е да се види дали тя може да бъде приспособена за разкриване на деца, оставени в паркиран автомобил, сходно на системата, върху която работи Toyota.

Ready Display

Дисплеят Ready Display може да наподобява като изваден от Mercedes EQS, само че е много грациозен детайл. Задвижван от Samsung Neo QLED, екранът е с чудесно качество. Производителите на автентично съоръжение ще се радват да схванат, че това е налично решение с впечатляваща продуктивност.

Има разнообразни размери (NQ3, NQ5 и NQ7), като най-големият се простира през цялото арматурно табло. За да се предотврати опцията лидерът да надникне в екрана от страната на пасажера, Ready Display употребява софтуерно задействана дейна отбрана на персоналните данни, която не разрешава на екрана на пасажера да се вижда.

Под екрана е ситуирана система от камери за наблюдаване на лидера (вероятно Ready Care Driver Activity Detection).

Ready Connect

Ready Connect е най-новият 5G телематичен надзорен блок на Harman. Компанията твърди, че това дава опция на производителите на автентично съоръжение да подобрят мащабируемостта на продуктите и опцията за надграждане и усъвършенства обвързваните с автомобила мобилни преживявания.

С помощта на Traffic Technology Services, Ready Connect разрешава проявлението на информация за трафика в действително време, като да вземем за пример информация за светофарите, без да са нужни датчици в автомобила или край пътя.

SeatSonic

И най-после, имаме SeatSonic, който ползва нов метод към аудиосистемите в автомобила. Вместо да слага високоговорителите на обичайните места – порти, табла и стъпала – SeatSonic обезпечава на пасажерите персонализирано аудио преживяване.

Всеки пасажер се възползва от лична звукова подсистема. Макар че доста производители са интегрирали високоговорители в облегалките за глава, самите седалки нормално не извършват ролята на озвучителни системи. Като освобождават пространство в други елементи на интериора, дизайнерите могат да основат повече места за предпазване.

Системата SeatSonic може да бъде специфицирана като независим артикул или в комплект с други функционалности, като SeatSonic Plus и SeatSonic Max. Harman работи с Adient, водеща фигура в региона на дизайна на автомобилни седалки, за основаването на тези неповторими преживявания за бъдещите коли.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР