Пристигналите на местопроизшествието специалисти обездвижиха младия хищник и го освободиха

...
Пристигналите на местопроизшествието специалисти обездвижиха младия хищник и го освободиха
Коментари Харесай

Амурско тигърче бе спасено от капан в гората в Приморие

„ Пристигналите на местопроизшествието експерти обездвижиха младия див звяр и го освободиха от клопката – той попадна в клопката с предната дясна лапа “, се споделя в известието от Центъра за Амурски тигър.

Спасителите прегледаха тигърчето и обработиха дребните рани, които най-вероятно е получил, до момента в който се пробва да се освободи. Оказа се, че е женско. Тя е на три-четири месеца, с тегло 20-25 кг. Не са открити съществени пострадвания, по тази причина вземат решение да я оставят в естествената й среда.

Според заместник-министъра на горите и отбраната на дивата природа на Приморския край Алексей Сурови дребната тигрица е попаднала в капан за язовец - на мястото, където е била открита, има " град на язовци " - многостепенна система от дупки и тунели.

" Това е по този начин нареченият капан No 3, чието потребление е неразрешено от Правилата за лов. Почти всички дупки бяха блокирани с клопки - общо 11 сходни устройства бяха конфискувани ", сподели Сурови.



© Снимка: Център " Амурски тигър "

Влажната земя наоколо беше покрита със свежи следи от възрастен тигър. Очевидно майката тигрица се е опитвала сама да помогне на тигърчето до последния миг и е била наоколо, когато са пристигнали експертите, отбелязва центърът.

" Най -вероятно любознанието, присъщо на всички деца, е работило в тигърчето то стартира да учи миризмата на язовец от дупката и попада в клопката наоколо. Знаейки, че стара тигрица е някъде наоколо и не схваща тъкмо, че желаят да помогнат на детето й, специалистите действаха допустимо най-внимателно, с цел да не предизвикат хищника да нападна ", сподели генералният шеф на центъра Сергей Арамилев.



© Снимка: Център " Амурски тигър ", Специалисти лекуват раните на избавеното амурско тигърче

Четири часа по -късно експертите се върнаха на мястото си: тигърчето безвредно претърпя упойката и отиде в посоката, където трябваше да бъде майка му. Там инспекторите по ловния надзор са инсталирали камери.

Амурският тигър е един от най-редките хищници на планетата и е вписан в Международната алена книга. Според последните експертни данни общият брой на тези хищници в Русия надвишава 600 индивида.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР