Прищина настоява Асоциацията на сръбските общини да бъде създадена в

...
Прищина настоява Асоциацията на сръбските общини да бъде създадена в
Коментари Харесай

Косово иска Асоциацията на сръбските общини да няма изпълнителни правомощия

Прищина упорства Асоциацията на сръбските общини да бъде основана в сходство с Конституцията на Косово, което значи, че тя няма да има изпълнителни пълномощия , оповестява електронното издание на вестник Gazeta Express.
Главният договарящ на Косово в техническия разговор със Сърбия Авни Арифи се срещна в понеделник в Брюксел с представители на Европейския съюз, под чиято закрила се водят договарянията за нормализация на двустранните връзки сред двете страни.
В рамките на срещата косовската делегация е показа резултатите от разговора и е повторила, че Асоциацията на сръбските общини ще бъде основана въз основа на Конституцията на Косово.
Същевременно държавното управление на Косово разгласи посредством прессъобщение, че в Брюксел са удовлетворени от осъществяването на Косово на уговорките, поети в преговорния развой. Косовската делегация се е оплакала на Европейски Съюз за неуспеха на Сърбия да извърши отговорностите, заложени в постигнатите до този миг съглашения, акцентират от редакцията, съобщи Фокус.
По-рано бе оповестено, че Косово и Сърбия ще възобновят разговора на високо ниво до края на месец юни, само че по този начин и не бе оповестено публично на коя тъкмо дата това ще се случи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР