„Присъствието на Зеленски, кога идва, защо идва, когато идва –

...
„Присъствието на Зеленски, кога идва, защо идва, когато идва –
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако Зеленски е тук, значи България е важна за стабилността в Европа

„ Присъствието на Зеленски, по кое време идва, за какво идва, когато идва – би трябвало да се пази в конфиденциалност. От Министерския съвет могат да кажат дали и по кое време ще пристигна. Всичко друго ще бъде нечиста сделка. Ако Зеленски е в страната, аз ще се веселя да го видя още веднъж. Имахме среща в Киев, когато бях министър председател. Лично с него не съм разговарял, откогато не съм бил министър председател “. Това сподели в ефира на БТВ съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

„ Зеленски сега е един от огромните водачи на света. Идвайки в България, в случай че пристигна, ще покаже, че България е значима за стабилността в Европа.

Европейския съюз и НАТО не е периферна. Едно такова посещаване удостоверява, че ролята ни в Европа е от огромно значение “, уточни той.

„ Няма никакъв диалог за изпращането на българи в Украйна. България няма да изпрати нито един човек в Украйна. Можем да окажем поддръжка в няколко направления – военнотехническата помощ продължава. Нашата военнопромишлена промишленост има потенциал и продава на сътрудници като Англия и Съединени американски щати, които са от основополагаща значимост за поддръжката на Украйна. Украйна би трябвало да продължи своята интеграция в посока участие към Европейския съюз и НАТО “, акцентира Кирил Петков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР