Присъствието на сухопътни войски на НАТО и военна авиация на

...
Присъствието на сухопътни войски на НАТО и военна авиация на
Коментари Харесай

Зловещо унгарско дежавю

Присъствието на сухопътни войски на НАТО и военна авиация на територията на Унгария основава условия за повтаряне на трагичния исторически казус, вследствие на който тази страна в миналото към този момент беше въвлечена във война с Русия.

Унгарското министерство на защитата оповестява: „ Въздушните маневри на силите на НАТО в Източна Европа се организират в западната част на страната и ще продължат до вторник, 29 март. По време на учението групи от маджарски диспечери ще извършват взаимни задания с американските самолети Ф-18 “Супер Хорнет”. Според министерството задачата на тези дейности е чисто отбранителна, само че те бележат " преход от тактика за въздържане благодарение на прикрития към въздържане благодарение на предна защита ". Унгарският министър на защитата Тибор Бенкьо също сподели, че Многонационална група на НАТО ще организира учения на полигона “Баконь” западно от Будапеща. Според него в актуалната обстановка наличието на непознати военни в източната част на страната, т.е. по-близо до границата с Украйна, не наподобява оправдано.

Особено незабравим е фактът, че в границите на тези въздушни учения ще бъдат включени редица маджарски военни летища и полигони, които по преди време са били обект на Военновъздушни сили на Южната група руски сили в Унгария. По-специално в градовете Нодьканижа, Нодятад, Капошвар, Сигетвар, Шармелек, Золокаров и Капошояк.

Аз, някогашен офицер от щаба на Южната група въоръжени сили, който в миналото е пътувал до всички тези гарнизони, няма потребност да приказвам за „ вроденото миролюбие “ на НАТО и за обстоятелството, че този боен блок „ не се уголемява до изток. " И още по какъв начин се уголемява! Освен това се уголемява за сметка на някогашната ни сфера на въздействие и стратегическия пояс за сигурност на Съюз на съветските социалистически републики.

Унгарските управляващи безспорно поставят обилни старания, с цел да подсигуряват, че страната им няма да влезе във военна борба с Русия поради Украйна. Те обаче последователно са принудени да се отдръпват под невиждания напън, на който са подложени извън, от центровете за взимане на решения на НАТО. Това беше доказано на 27 март от безогледно обръщение на полския президент Анджей Дуда, който в действителност заплаши Унгария с „ последици “ и „ висока цена “ за нежеланието ѝ да се причисли напълно към антируските старания на НАТО.

Във всеки случай появяването на унгарска територия на бойна авиация на НАТО, както и на някои сухопътни бойни групи, единствено по себе си е рисков фактор за тази страна. Особено като се вземат поради някои от уроците по история, които в днешна Унгария не всеки помни добре.

Днес малко хора знаят, че по време на Втората международна война Унгария, макар че е съдружник на нацистка Германия, все пак не бърза да следва Хитлер във всичко. Такава ненапълно самостоятелна политическа линия (нещо сходно на връзките сред държавното управление на Виктор Орбан и върхушката на Европейския съюз) води до обстоятелството, че на 22 юни 1941 година, когато Третият Райх атакува Съветския съюз, унгарската армиядори не е предизвестена. Това безучастие на най-близкия съдружник в експлоадирането на общоевропейска война против Съюз на съветските социалистически републики нервира и ядосва немския фюрер, който разчита на помощта на 27 изцяло боеспособни маджарски дивизии.

И тъкмо 4 дни след началото на немската инвазия в Съюз на съветските социалистически републики, словашкият град Кошице, който по това време е под контрола на Унгария, ненадейно е подложен на въздушен удар. Загиват 30 души, а още 285 са ранени.

Тази история към момента е една от неразгаданите мистерии от това време. Все още не е изцяло ясно кой тъкмо е бомбардирал Кошице. Не са показани никакви материални доказателства за присъединяване на която и да е страна в бомбардировките.

Въпреки това в Будапеща и Берлин незабавно е оповестено, че това е „ работа на Съветите “. И Унгария афишира война на Съветския съюз още на идващия ден.

Но поради очевидното отвращение на руското управление да се снабди с различен боен съперник – Унгария – версията за „ руската въздушна офанзива “ наподобява не напълно безапелационна. Но провокативен набег на Луфтвафе, с цел да подтикне унгарците да вземат участие във войната, наподобява повече от вероятен.

И ние запомнихме това, тъй като унгарската история като че ли се повтаря. И през днешния ден Унгария по същия метод се тласка в окопите на Източния фронт, а над територията ѝ към този момент кръжат самолети на НАТО. В случай на съответната заповед не им коства нищо да изобразят следващото „ съветско въздушно нахлуване “ над някой маджарски град. И медиите в целия евроатлантически район ще поддържат това.

Така че унгарските управляващи, най-малко като имат поради доста тежкото им състояние като член на Европейски Съюз и НАТО, би трябвало да проявят най-голяма зоркост в близко бъдеще, с цел да не станат още веднъж жертва на общоприета западна провокация. Може да бъде последвано от такова тъжно развиване за унгарците, спрямо което даже провалянето на Унгария във Втората международна война може да им се стори невпечатляващ спомен.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР