Присъственото обучение продължава, амбицията е да завършим срока с децата

...
Присъственото обучение продължава, амбицията е да завършим срока с децата
Коментари Харесай

Денков: Присъственото обучение продължава, амбицията е да завършим срока с децата в училище

Присъственото образование продължава, упоритостта е да приключим периода с децата в учебно заведение, съобщи министърът на образованието Николай Денков пред БНТ.

Денков посочи още веднъж, че решенията за затваряне се вземат от здравните управляващи. Той акцентира, че има добър разговор с министър Сербезова . " Ние участвахме доста интензивно в подготовката на проекта в частта, обвързвана с учебните заведения ", добави министърът.

Министърът уточни, че има проби за учениците до края на януари. " Беше спряна една поръчка, оповестена в Министерство на здравеопазването по старите правила, към този момент, доколкото разбрах, са оповестили нова поръчка с поправени правила, с цел да се избегнат проблеми, които могат да водят до подозрения за корупция ", изясни той.

В новата поръчка чувствителността на тестванията, която се слага като условие, е по-висока от тези, които се употребяват сега, тъй че идващите проби ще бъдат още по-чувствителни, уточни министър Денков.

Той посочи, че има съвсем 50 % имунизирани учители, от учениците в гимназиалния стадий имунизирани и преболедували са към 15 %.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР