Присъединяването на Украйна към НАТО може да принуди Русия да

...
Присъединяването на Украйна към НАТО може да принуди Русия да
Коментари Харесай

За Русия влизането на Украйна в НАТО ще е най-лошият сценарий

Присъединяването на Украйна към НАТО може да принуди Русия да предприеме дейни ограничения за гарантиране на личната си сигурност. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков в изявление за френски публицисти, съобщи Лента.ру.

Според Песков този сюжет би бил най-лошият, защото „ излиза отвън алените линии на националните ползи на Русия “. Москва твърдо се опълчва на присъединението на Украйна към НАТО.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба уточни, че " алените линии ", за които приказва Москва, би трябвало да бъдат лимитирани в рамките на Руската федерация и да не се популяризират по територията на прилежащите страни. Русия анексира нелегално украинския полуостров Крим през 2014 година, а също така води война против украинските въоръжени сили в Източна Украйна.

Макар че Украйна към момента не е членка на НАТО, Алиансът поддържа близки партньорски връзки с Киев. Суверенна, самостоятелна и постоянна Украйна, твърдо ангажирана с демокрацията и върховенството на закона, е от основно значение за евроатлантическата сигурност. През 2017 година украинският парламент уточни участието на Украйна в НАТО като стратегическа цел на външната политика и сигурността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР