Присъединяването към еврозоната и шенгенското споразумение, както и провеждането на

...
Присъединяването към еврозоната и шенгенското споразумение, както и провеждането на
Коментари Харесай

Николай Милков: Еврозоната и Шенген са основни приоритети

Присъединяването към еврозоната и шенгенското съглашение, както и провеждането на изборите за Народно заседание на 2 октомври зад границата, са водещите цели на Министерство на външните работи. Това съобщи на брифинг служебният министър на външните работи Николай Милков.

Сред целите са и присъединението на страната към Организацията за икономическо съдействие и развиване и подготовка от страна на страната на Първоначален меморандум с позиция по всеки един юридически инструмент на Организацията за икономическо сътрудничество и раз (Организация за икономическо съдействие и развитие), интензивно наличия на България в Европейски Съюз и НАТО и присъединяване на страната ни в груповите старания за справяне с актуалните рецесии.

От Министерство на външните работи дефинират като значими задания европейската интеграция на страните от Западните Балкани, както и отстояване и надграждане на постигнатото в последните месеци във връзка с европейския път на Република Северна Македония, както и фокусиране на вниманието върху сътрудниците от Европейски Съюз и НАТО и върху други проблеми, свързани със сигурността в района.

Пред медиите Николай Милков показа екипа си. Нновият длъжностен министър ще има двама заместници. Единият от тях е досегашният ни дипломат в Украйна Костадин Коджабашев.Велислава Петрова остава заместник-министър на външните работи и в този кабинет. „ Това е и оценка за нейната работа. Хипотези или обвинявания за реваншизъм би следвало да се поясняват като безпочвени ", сподели служебният отраслов министър Николай Милков.

Светлана Стойчева става шеф на кабинета на министъра. Тя е някогашен дипломат на България в Канада.
Всеки четвъртък екипът на Министерство на външните работи ще дава постоянни брифинги, с цел да регистрира работата си, заявява първоначално министър Николай Милков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР