Присъда на Пловдивския апелативен съд за контрабанда на близо 19

...
Присъда на Пловдивския апелативен съд за контрабанда на близо 19
Коментари Харесай

Окончателно: ВКС определи 6 години затвор за турчин и 9 за германец за трафик на хероин

Присъда на Пловдивския апелативен съд за контрабанда на близо 19 кг хероин е отчасти доказана от състав на Върховния касационен съд. Върховните съдии отхвърлят напълно митинга на Апелативна прокуратура-Пловдив и почитат отчасти жалбата на отбраната като понижават размера на наказването на подсъдимия Вернер Рудолф /германски гражданин/ от 9 на 6 години и санкцията му от 100 000 на 50 000 лв. и оставят в действие оправдаването на втория обвиняем по делото Ремзи Гунана /турски гражданин/ по всички обвинявания, по този начин както е постановено от Апелативен съд – Пловдив.
Прочетете още
Делото в Пловдивския апелативен съд е формирано по тъжби на двамата подсъдими против избраните им от Хасковския областен съд санкции, надлежно от 13 години отнемане от независимост за Ремзи Гунана и 9 години за Вернер Рудолф, както и санкции от по 100 000 лв.. Германският жител е приет за отговорен в това, че на 19.08.2019 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, област Хасково в съучастничество с другия обвиняем, в качеството си на причинител, с лек автомобил марка „ Опел “, модел „ Зафира “ с немски регистрационен номер пренесъл през границата на страната от Република Турция в Република България близо 19 кг хероин на обща стойност 1 707 489 лв., като предметът на контрабандата е в изключително огромни размери и казусът е изключително тежък. Със същата присъда е приет за отговорен в  контрабанда в качеството му на помощник и турския жител. Хероинът е бил разпределен в 38 пакета и укрит в естествените кухини на задната багажна врата и задната лява врата на автомобила, който е  собственост и е каран от немския жител Вернер Рудолф, който пътувал самичък от Турция през България за Германия. 

Пловдивският апелативен съд смята, че повдигнато обвиняване срещу Ремзи Гунана за помагачество към осъществяването на контрабанда на наркотични субстанции не се обосновава от събраните по делото доказателства и за това анулира постановената за това присъда.

Върховният касационен съд споделя мнението на пловдивските апелативни съдии и удостоверява оповестяването на Ремзи Гунана за невиновен, а по отношение на немския жител Вернер Рудолф, преквалифицира действието му като приема, че казусът не е изключително тежък. Взема поради положителните му характеристични данни, чистото му правосъдно минало, самопризнанията, фактът, че след задържането му е бил разпитван без адвокатска отбрана и не са били разяснени правата му като арестувано лице, което е жестоко тъпчене на правата му. Върховен касационен съд приема, че последното е извънредно смекчаващо виновността събитие за Ремзи Гунана и плануваното най-леко наказване за контрабанда се явява несъразмерно тежко по отношение на него и за това понижава наказването му отнемане от независимост с 3 години и му дефинира санкция от 50 000 лв..

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.

Снимка: Haskovo net
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР