Природозащитници събраха 40 тона изоставени рибарски мрежи от острова с

...
Природозащитници събраха 40 тона изоставени рибарски мрежи от острова с
Коментари Харесай

Събраха 40 тона изоставени рибарски мрежи от сметище в Тихия океан

Природозащитници събраха 40 тона изоставени риболовен мрежи от острова с отпадъци в Тихия океан този месец в задача за почистването му, заяви Асошиейтед прес.

Товарният транспортен съд, оборудван с кран, отпътува от Хавай към сърцето на Тихия океан. Оттам бяха извадени най-вече найлонови риболовен мрежи, в които се оплитат китове, костенурки, риби и корали.

Доброволците от института с идеална цел " Оушън вояджис " са извадили мрежите от мястото където се събират океанските потоци сред Хавай и Калифорния. Групата е измежду дребното, които вадят пластмаси от открит океан . Освен скъпо, това занятие лишава доста време, а и може да е рисково.

Корабът се е върнал на 18 юни в Хонолулу. Там два тона пластмасови отпадъци са отделени от рибарските мрежи и дарени на локални създатели, които да ги трансфорат в творби на изкуството. Останалото ще бъде предадено на цех за преправка на отпадъци, който да ги трансформира в сила.

В океаните всяка година се изоставя или губи по време на стихии от 600 000 до 8000 тона риболовно съоръжение. Други девет милиона тона пластмасови боклуци - бутилки, торбички, играчки попадат в океана от плажовете и реките.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР