Природозащитници настояват купчина отпадъци да бъде обявена за държава. Активистите

...
Природозащитници настояват купчина отпадъци да бъде обявена за държава. Активистите
Коментари Харесай

Настояват купчина пластмасови отпадъци да бъде обявена за държава

Природозащитници упорстват купчина боклуци да бъде оповестена за страна.

Активистите желаят голяма маса от синтетични отпадъци, наречена Боклучените острови, да бъде призната за член на Организация на обединените нации.

Голямата купчина боклуци в Тихия океан, носеща се някъде сред Япония и Хавай, има личен герб с девиза "Океанът има потребност от нас ", синьо-бяло знаме със зелен триъгълник, валута - наречена "отломки ", и пощенски марки с изображения на риби, птици и костенурки.

Боклучените острови си имат даже и почетен жител: някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Ал Гор.

Единственото, което към момента нямат, е интернационално самопризнание - било то от Организация на обединените нации или от някой различен.

Има една огромна пречка: всеки, който се опита да стъпи на Боклучените острови, ще потъне във водата. Защото Боклучени острови е просто името на голямо количество пластмаса в Тихия океан. Проблемът се утежнява и по тази причина деятели взеха решение да привлекат към него вниманието на обществеността.

Образувал се е голям великански, въпреки и неплътен килим, от бутилки, найлонови пликчета, опаковки и всевъзможни други синтетични боклуци, носещи се из Тихия океан. По-голямата част от тях в последна сметка ще се разградят до дребни синтетични частици, които плават директно под водната повърхнина и са едвам забележими.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР