Природният газ може да поскъпне през декември с малко повече

...
Природният газ може да поскъпне през декември с малко повече
Коментари Харесай

През декември може да има ново поскъпване на природния газ

Природният газ може да нарастне през декември с малко повече от предвижданите 3%. Това съобщи изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ Николай Павлов, представен от БНР. Причината е, че прогнозата е правена преди към две седмици, а от този момент цените на тържищата се покачиха.

„ Виждаме обаче, че има доста повишаване на цените на природния газ на европейските газови пазари и евентуално в предлагането, което ще внесем на 1 декември, цената ще бъде малко по-висока. Това се дължи на новината, че немският регулатор замрази узаконяването на „ Северен поток-2 " до осъществяване на избрани условия на плановата компания. Трябва да се означи и че курсът $ – евро също бележи растеж, само че все пак цената за декември, по която „ Булгаргаз “ ще продава на своите клиенти, която ще предложи за одобряване, ще бъде доста по-ниска от цените на европейските газови пазари за доставка “, изясни Павлов.
Той добави, че цените на „ Булгаргаз “ може да са с към 35% по-ниски от тези на европейските тържища. Затова е значимо енергийният регулатор и виновните институции да не позволен търговците да изнесат количествата, които са закупили от „ Булгаргаз “ на търговете, които газовата ни компания е длъжна да направи по закон.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР