Припомняме Ви, че през октомври миналата година Боян Расате, по

...
Припомняме Ви, че през октомври миналата година Боян Расате, по
Коментари Харесай

Прокурор: Хулиганството, за което на Расате е повдигнато обвинение, се отличава с изключителна дързост

Припомняме Ви, че през октомври предходната година Боян Расате, по това време претендент за президент, нахлу с още няколко души в ЛГБТИ организация в София. Групата почнала да троши наред. Ударена е била и млада жена. ЦИК лиши имунитета на Расате след искане на основния прокурор Иван Гешев и той бе задържан. След което съдът пусна политика под парична гаранция.

Ето какво още оповестява СГП:

Според събраните по делото доказателства на 30.10.2021 година към 17:30 часа обвиненият дружно с група лица – мъже и дами, неустановени по делото, нахлули в офис на Фондация „ Р. Ц. Б. “ на бул. „ Княз Ал. Дондуков “ в гр. София, където била проведена среща на тематика „ Помощ на транссескуални лица “.

Обвиняемият нанесъл удар с ръка в региона на лицето на намираща се в офиса жена, дружно с неустановените лица събаряли лавици, чупили движимости, пръскали със спрейове стени и бюра. След това Расате и неустановените лица напуснали офиса на Фондацията.

Наблюдаващият прокурор е решил, че хулиганството по своето наличие се отличава с изключителна смелост.

Досъдебното произвеждане е стартирано в 05 РУ-СДВР под надзора на Софийска районна прокуратура и след това е изпратено по подготвеност на СГП предвид на това, че Расате бил самостоятелен претендент за президент в изборите, планувани за 14.11.2021 година Разследването е предоставено на следовател от отдел „ Следствен “ към СГП.

След позволение на Централната изборна комисия, обещано по стимулирано искане на основния прокурор след предложение на наблюдаващия прокурор в СГП, на Расате е повдигнато обвиняване, предявено му на 03.11.2021 година от следовател от отдел „ Следствен “ при СГП в наличието на служебно назначен бранител.

В хода на следствието е осъществен оглед на местопрестъпление, конфискувани са следи, приобщени са материални доказателства, разпитани са голям брой очевидци и осъществени няколко разпознавания, направени са две компютърно-технически експертизи, както и съдебно-медицинска и оценителна експертизи, приложени са и редица други писмени доказателствени материали.

Обвиняемият е български жител, с висше обучение, неосъждан. Спрямо него е взета мярка за неотклонение „ гаранция “, платима в пари, в размер на 5000 лв., която е импортирана.

Предстои насрочване на разпоредително съвещание по делото от Софийски градски съд.

Разследването продължава във връзка с неустановените по делото лица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР