Припомняме Ви, че , която помага на беларусите, опитващи се

...
Припомняме Ви, че , която помага на беларусите, опитващи се
Коментари Харесай

ООН призова Украйна за щателно разследване на смъртта на беларусеца Виталий Шишов

Припомняме Ви, че, която оказва помощ на беларусите, опитващи се да избягат от гонене. Виталий е бил заставен да се реалокира в Украйна през есента на 2020 година, след антиправителствените митинги в Беларус, оповестиха от организацията.

Върховният комисариат на Организация на обединените нации по правата на индивида съобщи, че заканите против белоруското гражданско общество би трябвало да спрат, само че акцентира, че не открива директна връзка сред гибелта на Виталий Шишов и репресиите против дисиденти от страна на режима на белоруския президент Александър Лукашенко.

" Това прибавя ново измерение към безпокойството и загрижеността за протичащото се в Беларус ", съобщи пред публицисти в Женева говорителката на Върховния комисариат на Организация на обединените нации Марта Уртадо.

" Ситуацията се утежнява доста ", сподели Уртадо и добави: " Видяхме това през последната седмица със заплашване против организации на гражданското общество и публицисти, разформироване на десетки организации на гражданското общество в Беларус и тормоз над дисиденти ".

" Това би трябвало да спре. Това заплашване против гражданското общество, медийните служащи и всеки, който показва мнение, друго от това на държавното управление, би трябвало да спре ", добави говорителката.

" Всеки случайно арестуван би трябвало неотложно да бъде освободен ", сподели още Уртадо и добави: " Всички сме обезпокоени от общата обстановка в Беларус ".

Украйна ще направи всичко по силите си, с цел да проверява гибелта на беларуския деятел Виталий Шишов, съобщи през днешния ден украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от Ройтерс.

" Украйна ще направи всичко допустимо за цялостно следствие на случая: за нас е от първостепенна значимост да разкрием истината за трагичната му гибел ", написа в Туитър Кулеба.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР