Припомняме хронологията според обвинението. На 19 януари 2019г., под предлог

...
Припомняме хронологията според обвинението. На 19 януари 2019г., под предлог
Коментари Харесай

19-годишен младеж остава в ареста по обвинение в телефонни измами


Припомняме хронологията съгласно обвиняването. На 19 януари 2019г., под претекст че би трябвало да помогне на полицията за залавяне на телефонни измамници, той и съучастниците му съумели да заблудят жена да им даде 5 700 евро. Три дни по- късно, на 22 януари 2019г., същият сюжет за въвеждане в подвеждане бил прибавен и на семейство, от което били присвоени 5 700лв., 700 евро, разнообразни бижута и полезности.

Престъплението, в което е упрекнат Даниел С. е тежко съзнателно, като Наказателен кодекс планува наказване " отнемане от независимост " от 1 до 6 години. Към момента по отношение на него се води и друго неприключило досъдебно произвеждане за владеене на опиати.

Въззивният областен съд показа основанията на Районен съд – Варна за установяване на първичния арест. Те се основават на данните, събрани в хода на следствието – протоколи за разпит, претърсвания, изземвания и показания на очевидците. И съгласно този правосъден състав са налице задоволително данни, с цел да се направи обосновано догатката, че Даниел С. е съпричастен към авторството на действието, за което е упрекнат. Варненски областен съд намира, че има действителна заплаха той да се укрие, защото все още младежът, въпреки и да има непрекъснат адрес, не учи и не работи, с цел да си обезпечи приходи. От друга страна действието, за което му е предявено обвиняване се характеризира с висока социална заплаха, заради което съдът откри, че е налице действително заплаха Даниел С. да извърши закононарушение и удостовери първичният му арест.

Определението на Варненски областен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР