Приоритетите са ясни. Първите законопроекти, които ще гледаме, са тези,

...
Приоритетите са ясни. Първите законопроекти, които ще гледаме, са тези,
Коментари Харесай

Росен Желязков: Първите законопроекти, които ще гледаме, са тези, по които имаме разбирателство

Приоритетите са ясни. Първите законопроекти, които ще гледаме, са тези, по които имаме съгласие. Това са за домашното принуждение, КПКОНПИ, Наказателно-процесуален кодекс, законопроектите по Плана за възобновяване и резистентност, сподели пред публицисти в Народното събрание определеният за ръководител на Народно събрание Росен Желязков.

Според него, по тях няма да има тежка политическа полемика и тежки препирни, тъй като знаят, че упованията на хората са да преодолеят този стигматизиран през последните месеци разговор точно в посока на решаването на тези въпроси, които вълнуват обществото, и дейности по съставяне на кабинет, който би могъл да реши тежки проблеми, оповестява Българска телеграфна агенция.

Мисля, че с днешното гласоподаване и с избора на ръководител завърши процесът по следизборната акция, т.е. изборите за това Народно заседание завършиха през днешния ден, сподели още Желязков. Дано не влезем в нова предизборна реторика, добави той.

По думите му значимото е, че се отпушва политическият развой, от една страна, въпреки това - стартира и конституционната процедура. Това е значимо, тъй като без определен ръководител, респективно без образувани парламентарни групи, даже да желае, това Народно събрание не би могло да се разпусне, посочи Желязков и изрази вяра диалозите, които вървят сред парламентарните групи, да бъде градивен.

На въпрос, обвързван с разпределението на комисиите, Желязков отговори с „ дано да оставим това на парламентарните групи, има си парламентарни практики, които са обичайни “.

Попитан за ротационния принцип, той сподели, че когато изтекат трите месеца, групите, които поддържат този принцип, ще беседват.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР