Приоритетите ни са реалистични и необходими. Това заяви служебният министър

...
Приоритетите ни са реалистични и необходими. Това заяви служебният министър
Коментари Харесай

Приоритетите на Зарков: Планът за възстановяване, нов затвор и Шенген

Приоритетите ни са реалистични и нужни. Това съобщи служебният министър на правораздаването Крум Зарков, представяйки целите на ведомството и екипа, с който ще работи, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Законите по Националния проект за възобновяване и резистентност е първият от петте целта на правосъдното министерство.

„ България се е заела доста от тези закони да бъдат изпълнени до края на годината ", акцентира той. И защото новият Народното събрание няма да успее с него, с осъществяването му се ангажира Министерството на правораздаването, тъй като по думите на Крум Зарков тези условия са безусловно изискване за втория транш на заплащане.

Вторият приоритет е обвързван със Закона за правосъдната власт. Министерството на правораздаването би трябвало да даде постройка за европейските делегирани прокурори, заяви Зарков.

Третият изключително значим приоритет е реализирането на плана за градеж на нов затвор, уточни служебният министър. По думите му би било грехота да се изпусне такава опция за десетки милиони. Той акцентира, че цените се покачиха и това безспорно ще повлияе на параметрите за осъществено му. Това е и най-голямата поръчка на Министерството на правораздаването и ще осигурим цялостна бистрота, безапелационен е Зарков.

Като четвърти приоритет е заложено реализирането на Съвет за криминологични проучвания, а като пети — Шенген.

Темата Шенген е въпрос с голямо значение — практическо и политическо, уточни Зарков. Той още веднъж осведоми, че следва инспекция за техническата подготвеност на България за присъединението ѝ към Шенген.

Служебният министър показа и членовете на политическия си кабинет. Заместник-министри са Мария Павлова, Юлия Ковачева и Емил Дечев. Началник на кабинета е доцент Мирослава Манолова.

Заместник-министър Мария Павлова ще дава отговор за целия кръг въпроси, свързани с със системата за осъществяване на наказванията. Заместник-министър Юлия Ковачева ще дава отговор за Съвета по законодателство и оттова ще следи прецизно за осъществяването на първия приоритет, а точно подготовката на нужните закони. Заместник-министър Емил Дечев ще има отговорност да следи за действието на Дирекция " Българско поданство ", както и за всичко обвързвано с това произвеждане. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР