Приоритет за нас е оздравяването и развитието на държавните дружества

...
Приоритет за нас е оздравяването и развитието на държавните дружества
Коментари Харесай

Назначените от Нинова шефове на ВМЗ докарали 100 милиона загуба за два месеца -

Приоритет за нас е оздравяването и развиването на държавните сдружения в системата на Министерството на стопанската система и промишлеността. Това акцентира министър Никола Стоянов в предаването „ Денят стартира “ на Българска национална телевизия 1.

По думите му единствено във ВМЗ е позволена загуба от над 100 млн. за 2 месеца. Анализ на действителното положение на сдруженията продължава и в къси периоди ще бъде показана на обществото. Заедно със синдикалните организации ще бъдат търсени и най-хубавите решения за излекуване и модернизиране.

„ Стартирахме анкета измежду бизнеса, с цел да знаем какъв брой от българските предприятия употребяват газ, какви са другите възможности им и какъв брой бързо биха могли да се приспособяват при проблем с доставките “, сподели министър Стоянов. Той акцентира, че ръководенето от него министерство ще бъде гласът на бизнеса в Кризисния щаб за енергетиката към Министерски съвет.

Приемствеността и спокойствието на администрацията са основни за реализиране на устойчиви резултати, безапелационен бе икономическият министър.

„ На тази позиция съм, с цел да строя мостове. В предишното съм работил в администрацията и знам какъв брой нездравословно е всякога да се стартира от нулата “, сподели още той.

В отговор на въпрос той изясни, че през предишния ден са били предоставени публични данни за кадровата обезпеченост на министерството и сдруженията в системата на институцията. Тя демонстрира, че от началото на годината приблизително по 10 души са били освобождавани всеки месец от предходния министър, а промени са били направени в управленията и органите на контрол в обществените предприятия в системата на Министерството на стопанската система и промишлеността.

„ За страдание промени са правени без конкурс в прорез с условията на закона. Въпреки това към всеки случай ще подходя самостоятелно и където има експертиза тя ще бъде съхранена “, сподели министър Стоянов.

Списъкът на обществените предприятия, която стана мотив за неприсъствен спор, към този момент е оповестен на уеб страницата на Министерството на стопанската система и промишлеността, дружно с обяснения за датата на всяка кадрова смяна и дали е спазено условието на закона за осъществяване на конкурс. Тази информация е обществена и може да бъде открита и в комерсиалния указател.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР