Приоритет номер едно за третата политическа сила в 49-ото Народно

...
Приоритет номер едно за третата политическа сила в 49-ото Народно
Коментари Харесай

Костадинов иска балансиран бюджет, но без да робуваме на 3% дефицит

Приоритет номер едно за третата политическа мощ в 49-ото Народно заседание " Възраждане " е приемането на държавен бюджет . Той следва да е уравновесен, само че не би трябвало непременно да се целим към таван на недостига от 3%, което е главен аршин за влизане в еврозоната.

Това съобщи след консултациите на партията му в президентството ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов.

" Говорихме за това какви закони да бъдат признати. Казахме, че за нас най-важният приоритет сега е приемането на държавния бюджет. Най-късият период, в който може да се развърти парламентарната рулетка, е 4-5 седмици, което съответствува с времето за приемане на бюджет, тъй че проблем няма . Дали президентът ще бави мандатите или не, не е проблем. Стига да има политическа воля за това ", сподели Костадинов.
 Радев към „ Възраждане “: И опозицията има отговорности
Радев към „ Възраждане “: И опозицията има отговорности

Костадинов не схваща за какво въобще се прокарват закони за Еврозоната в случай, че ще има референдум

" Не би трябвало да се подвигат налози, само че би трябвало да орежат непотребни разходи . Трябва да се намерения и за ролята на безсистемно раздутата администрация в България. И най-важното - не би трябвало да се робува на 3-процентния недостиг. Защото този 3-процентов недостиг, в който всички стартират да се кълнат, е с една-единствена цел - с цел да може да се извърши едно от значимите условия за влизане на България в еврозоната ", показа концепцията си за държавния фиск партийният водач, съгласно който не следва да се жертват обществени разноски.

Той запита още - кому е нужно да се покриват критериите от Маастрихт, откакто още тази година щял да се организира референдумът , иницииран от " Възраждане ", който цели отсрочване на приемането на единната европейска валута до 2043 година. За референдума, който партията му провежда, Костадинов приказва като с към този момент явен резултат .
анкета
Най-важната задача на депутатите е
Съставянето на кабинет Разглеждането на бюджет Законите по ПВУ Овладяване на инфлацията Да си починат
Съставянето на кабинет

Разглеждането на бюджет

Законите по ПВУ

Овладяване на инфлацията

Да си починат

" Възраждане " са подготвени да получат възможен трети мандат и имат проектосъстав на кабинет, като държат на главните си общоизвестни претенции, преповтори за следващ път Костадинов. По думите му също по този начин сред ГЕРБ и ПП/ДБ разлика няма, с изключение на чисто личностна, което би направило вероятно тяхно държавно управление обречено в зародиш.

" Възраждане " подготвени да предложат кабинет и бюджет

Костадинов отбрани гласоподавателите си от „ непознатите сътрудници “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР