Принуждението към ваксинация срещу COVID-19 е дискриминация. Това заяви в

...
Принуждението към ваксинация срещу COVID-19 е дискриминация. Това заяви в
Коментари Харесай

Ружа Райчева: Ваксинацията срещу COVID-19 трябва да е доброволна, страхът създава мракобесие

Принуждението към имунизация против COVID-19 е дискриминация . Това съобщи в Ружа Райчева, публицист и претендент за народен представител от " ИТН ". Във връзка със сигнали за върху чиновници да се имунизират, тя уточни, че не приема това за обикновено.



Райчева съобщи, че въпреки и самата тя да е ваксинирана с две дози ваксина, не би трябвало да има насилствен или наложителен детайл в този развой.

" Аз бях изцяло наясно, че имунизацията е ненапълно пробна.. регистрира тя.

За ограничаващите ограничения

" Ограничителните ограничения са извънредно безредни, а основаването на боязън е неправилно. Ако извадим статистиките от която и да е болест, която бива определяна като нещо ужасяващо, което да дефинира всекидневието ни, ще се сътвори такава обсесия и мракобесие.

Създава се самобитна, а хората стават все по-мнителни между тях. Започваме да привикваме с този нов дневен ред. Създава се рискова за душeвността параноя. Ударът не е единствено върху стопанската система, само че и върху обществените взаимоотношения сред хората.

Има ли парламентаризъм в България?

Парламентаризмът в България по този начин и не се случи. Липсва разговор, само че са налице разменени реплики пред камерите. Дори в страната се оформи течение, че няма потребност от Народно заседание и партии, което съгласно мен не е правилно. Но това е заплахата от неразбирателството, което следим към този момент във втори парламент.

Имаше едно очакване в обществото, че трите нови партии, които към този момент не мога да нарека протестни след толкоз време, ще се схванат между тях. Другата причина е, че хората постоянно чакат, че нещо се крие откъм гърба.

Какви бяха задачите на митинга и какво реализира?

Най-дълбоката цел на митинга беше образуване на гражданско общество. Аз откровено имах вяра, че то най-малко е в зародиш, тъй като от доста време насам политиката беше Terra incognita (непозната територия -бел.ред) за младежите в България.

При нас се чака като с магическа пръчка да се решат всички проблеми. Това важи както за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев, по този начин и за натоварването със свръхочаквания на Лаура Кьовеши.

С какво са разнообразни от " ИТН "?

На въпрос с какво се отличава " ИТН " от останалите партии, тя отговори по следния метод:

" ИТН " е антисистемна партия. Съставена е от хора, които са нови и се учат на терен, само че с положителни планове. Партията работи поредно и кардинално.

Относно обвиняванията за връзки с Движение за права и свободи


По отношение на обвиняванията за връзки с Движение за права и свободи Райчева уточни, че това се повтаря в общественото пространство като най-лесна опорка, само че такива връзки няма. Слави Трифонов е кардинален човек и стартира това начинание поради личните си хрумвания и семейство - хората, с които е работил от 20 години.

" Не виждам външно въздействие, а тази праволинейност удря останалите участници в обстановката като чук по главата. Нека не забравяме, че не той даваше брифинги в Народното събрание, в които да упреква останалите за някакви подмолни връзки, с Прокопиев да речем и по този начин нататък. "

Личната й мотивация в политиката

Започнах да чувствам някакво задушаващо възприятие, виждайки по какъв начин се затваря светът. Искам да се боря с това и политиката е един от методите да го върша. Не се схващам като политик. Трябва да спрем с тази изолираност, това следене и боязън.

За публицистиката

Журналистиката основава властта и политиците. Ако публицистите ги няма в Народното събрание да кажат какво се е случило, все едно нищо не е станало. Също е доста значим избора на акцент в новините. Това е образуване на мненията на хората. Искам то да е обективно и да се чуват разнообразни гласове. Все още има почтени и почтени публицисти в България и аз се изучавам, с цел да стана една от тях, приключи тя.

Още от ИНТЕРВЮ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР