Принц Уилям направи първия си публичен коментар по повод диагнозата

...
Принц Уилям направи първия си публичен коментар по повод диагнозата
Коментари Харесай

Принц Уилям с първи коментар след новината за рака на крал Чарлз III ВИДЕО

Принц Уилям направи първия си обществен коментар във връзка диагнозата на крал Чарлз III. Преди дни кралското семейство разгласи, че английският монарх е болен от рак.

След разкритието се наложи Уилям да анулира почивката си и да поеме част от обществените отговорности на краля. Принцът на Уелс се беше отдръпнал от публичните прояви, с цел да се грижи за брачната половинка си Катрин, която претърпя планова коремна интервенция преди месец.

Принцът, който е и първи правоприемник на купата крал, участва на благотворително събитие за набиране на средства за въздушни коли за спешна помощ.

„ Искам да употребявам тази опция и да благодаря за благите пожелания за Катрин и татко ми. Особено през последните дни. Това значи доста за всички нас “, сподели Уилям при започване на речта си.

След това се пошегува, че е решил да посети благотворителното събитие за въздушни коли за спешна помощ, с цел да избяга от „ медицинските вести “ през последните седмици.

Той не даде повече детайлности за здравословното положение на краля.

Междувременно от „ Даунинг стрийт “ 10 оповестиха, че се чака министър председателят Риши Сунак да организира телефонен диалог с Чарлз III. Подобни вести нормално не се оповестяват обществено, само че в тази ситуация това е било позволено от двореца след разискване с „ Дайнуниг стрийт “.

След като диагнозата на Чарлз III стана ясна за обществеността се появиха доста въпроси дали ежеседмичната визита с премиера ще се състои оттук насетне.

На този въпрос към момента няма формален отговор. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР