Принц Хари заведе дело срещу Министерството на вътрешните работи на

...
Принц Хари заведе дело срещу Министерството на вътрешните работи на
Коментари Харесай

Принц Хари съди МВР на Великобритания заради заплахи от Ал Кайда

Принц Хари заведе дело против Министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство поради решението, взето през февруари 2020 г. Той счита, че би трябвало да получи друга степен на отбрана във Англия. След като разгласява книгата си с записки The Spare One, талибаните излязоха с публично изказване, наричайки принца страхливец. В записките си Хари сподели, че е умъртвил талибански бойци в Афганистан. След това Ал Кайда прикани за убийството на принц Хари.

Херцогът на Съсекс желае да апелира решение на Върховния съд, откакто стартира правосъдно дело против решение за намаление на персоналната му сигурност, финансирана от данъкоплатците, по време на визитата му в Обединеното кралство, пише Daily Mail.

Хари води дело поради решение на Изпълнителния комитет за отбрана на кралски особи и публични фигури, откакто му беше казано, че повече няма да получава „ същата степен “ на финансирана от държавното управление отбрана, до момента в който е в Обединеното кралство.

Съдът също по този начин чу, че неговият шеф по европейската сигурност е показал преди пътуването си до Обединеното кралство през март предходната година, че Ал Кайда неотдавна е призовала той да бъде погубен.

Съобщава се, че терористичната група е поръчала гибелта на Хари, откакто той е писал за убийството на 25 талибански бойци в Афганистан в своята спорна книга Spare през януари 2023 година
 Принц Хари, Афганистан Принц Хари в Афганистан Снимка: Getty
Но на чуване в Лондон през декември държавното управление настоя настояването на 39-годишния Хари да бъде отхвърлено.

Говорителят на Хари сподели, че той ще апелира, добавяйки, че той " не желае преференциално отнасяне, а заслужено и законно използване на личните му правила ". Херцогът първо ще има потребност от арбитър, който да му даде зелена светлина, с цел да отиде в Апелативния съд.

Промяната в статута на принц Хари идва откакто той престана да бъде „ работещ член на кралското семейство на цялостен работен ден “.

Бившият министър на въоръжените сили сподели през днешния ден, че решението на Върховния съд е вярно и че английските данъкоплатци не би трябвало да бъдат " натоварени с заплащане " за принц Хари.
Лорд Андрю Роботан, който е служил в армията на Coldstream, също сподели, че херцогът на Съсекс е бил неблагоразумен да написа за убийството на 25 талибански бойци в Афганистан в книгата си The Spare.
Той сподели: „ Това е човек, който реши да напусне кралското семейство, който реши да напише книга за пари, хвалейки се какъв брой хора е умъртвил. Той сподели, че е умъртвил 20 души. Мисля, че това беше безразсъдно нещо да се каже. "

„ Ако е имало прочут източник от разузнаването, който споделя, че е в заплаха, това е едно нещо, само че той не е. Той прекарва по-голямата част от времето си в Монтесито, Калифорния, където може или не може да е наел защита за доста огромните покупко-продажби, които е сключил с Netflix. Но не мисля, че английските данъкоплатци би трябвало да бъдат обременени да заплащат за сигурността му, защото той по този начин или другояче наподобява не харесва Англия ", сподели Роботан.
На съда беше казано също, че Хари има вяра, че децата му, принц Арчи и принцеса Лилибет, не могат да се „ усещат като вкъщи си “ в Обединеното кралство, в случай че тяхната сигурност „ не може да бъде обезпечена “.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР