Принц Хари и Елтън Джон се явиха като ищци във

...
Принц Хари и Елтън Джон се явиха като ищци във
Коментари Харесай

Шпионаж, тормоз, подкупи. Принц Хари започна съдебна битка срещу таблоидите

Принц Хари и Елтън Джон се явиха като ищци във Върховния съд в Лондон за началото на делото, заведено от тях против издателя на Daily Mail - Associated Newspapers.

В желае, подаден предходната година, се твърди, че Associated Newspapers е виновна за " незаконна активност и жестоко нарушение на неприкосновеността на персоналния живот " в напъните си да се снабди с компромати за известни персони.

Обвиненията в желае включват слагане на подслушвателни устройства в домовете и колите на жертвите, подслушване на телефонни диалози и заплащане на подкупи на представители на полицията за приемане на информация.

Сред останалите звезди, включили се към правосъдния иск, са актрисите Сейди Фрост и Елизабет Хърли, режисьорът Дейвид Фърниш и Дорин Лорънс, чийто наследник е погубен при расистко нахлуване през 1997 година.

Искът е единствено един от трите, които херцогът на Съсекс е завел против най-големите издатели на вестници в Обединеното кралство, в това число News Group Newspapers и Mirror Group Newspapers на Рупърт Мърдок.

Associated Newspapers изрично отхвърля исковете против нея. Издателят на таблоидната медия дефинира изказванията като " нелепи клюки " и съобщи, че " изцяло и недвусмислено ги отхвърля ". Сега арбитър от Върховния съд в Лондон ще дефинира дали делото ще продължи или ще бъде отхвърлено, както претендира отбраната на Associated Papers.

В понеделник (27 март) се организира първото от четирите предварителни чувания, по време на които съдията ще изслуша причините на двете страни, преди да вземе безапелационното си решение.

Присъствието на принц Хари и Елтън Джон беше напълно по тяхно предпочитание, защото не е наложително по закон, само че подхрани задоволително медийния интерес, насочвайки вниманието към правосъдния развой. Публичната им поява беше водеща тематика в редица новинарски уеб сайтове в Обединеното кралство, като в това число целта на желае Daily Mail разгласява публикация за идването им в съда.

Говорител на принц Хари съобщи пред Ройтерс, че херцогът на Съсекс е желал да участва, с цел да даде знак за социална поддръжка на делото.

От години наред принцът е един от най-яростните критици на таблоидните медии и не икономисва детайлности за отрицателните последствия, които някои от изявленията са предизвикали на фамилията му.

Принц Хари " счита, че противозаконните дейности на Associated Newspapers са изменничество поради обещанията, дадени от медиите да трансформират държанието си след трагичната и преждевременна гибел на майка му, принцеса Даяна, през 1997 година ", съобщи юристът на по-малкия от двамата синове на крал Чарлз Трети и принцеса Даяна.

Обвиненията в правосъдния иск на английските звезди припомнят на абсурда с News of the World, вследствие на който Рупът Мърдок закри известния вестник, а Обединеното кралство стартира следствие на етиката в пресата, означават международните медии.

Не е ясно дали този правосъден развой ще докара до толкоз съществени последствия, само че сигурно развиването му ще бъде напълно във фокуса на тематиките, които другояче таблоидът Daily Mail на драго сърце отразява, допълват изданията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР