Принадлежащата на концерна Great Wall нова марка Wey представи във Франкфурт концептуалния

...
Принадлежащата на концерна Great Wall нова
марка Wey представи във Франкфурт
концептуалния
Коментари Харесай

Wey XEV води новата марка на Great Wall в Европа - видео

Принадлежащата на концерна Great Wall нова марка Wey показа във Франкфурт концептуалния си кросовър XEV. Става дума за чисто електромобил и премиерата му в действителност е първата крачка на младата марка отвън рамките на Поднебесната империя. Създателите на автомобила споделят че е от четвърто ниво на самостоятелност и един от най-безопасните в света. Подчертават философията си - “Безопасноста е най-големият лукс! ”

Купеобразният паркетник има интересна светодиодна оптика, порти вид крила на чайка, камери вместо странични огледала и ново лого. Предвидено е и индуктивно зареждане на акумулатора, само че габаритите не се загатват.

В името на колата няма нищо комплицирано - X обозначава кросовър, EV – електрически автомобил, а начело е семейството на притежателя и създател на компанията-майка Джак Вей. В новата марка има още два бензинови паркетника - VV5 и VV7, препоръчани и в спортни S-версии.



Wey XEV показва “зелената ” насоченост на новата марка и новиият й дизайнерски език. Интересен миг е че дружно с дебюта на марката в Европа я напусна главният стилист на Wey и Haval, пристигналият в BMW Пиер Леклерк. Концептът, несъмненно е създаден под неговото управление, но кой ще е създател на бъдещите модели засега е под въпрос.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР