Примерни задачи за държавните зрелостни изпити през 2022 г. са

...
Примерни задачи за държавните зрелостни изпити през 2022 г. са
Коментари Харесай

От министерството публикуваха примерни задачи за матурите догодина

Примерни задания за държавните зрелостни изпити през 2022 година са оповестени в помощ на зрелостниците на интернет страницата на Министерството на образованието и науката.

Всяка от дилемите е илюстрация на съответни умения, които се ревизират. Посочен е и оптималният брой точки при правилно решение. Задачите са единствено примерни, не изчерпват вероятните видове въпроси и не е наложително единствено такива да бъдат включени в тестванията.

Наред със дилемите по всеки образователен предмет от общообразователната и профилираната подготовка, по който може да се поставя матура, на уеб страницата на просветното министерство може да се види и съответната учебно-изпитна стратегия. В нея са посочени предстоящите резултати от образованието, които ще се правят оценка, както и видовете задания.

В края на тази образователна година ще приключи първият випуск, чиито усвоени познания и добити умения ще бъдат оценени по новите образователни стратегии, въведени след приемането на Закона за предучилищното и учебното обучение през 2016 година

Както и до момента, с цел да получат тапия за приблизително обучение, всички зрелостници би трябвало да положат сполучливо два наложителни изпита. Първият е по български език и литература, а вторият – по един от изучаваните профилиращи предмети или за придобиване на професионална подготовка.

По свое предпочитание всеки абитуриент може да се яви и на два спомагателни изпита върху изучаваното образователно наличие за придобиване на профилирана или на общообразователна подготовка според от образованието си.

Примерните задания за държавните зрелостни изпити може да видите
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР