Примамват Боби Белята на среща като Мето ИлиенскиБлизък човек извикал

...
Примамват Боби Белята на среща като Мето ИлиенскиБлизък човек извикал
Коментари Харесай

13 куршума за дясната ръка на Таки

Примамват Боби Белята на среща като Мето Илиенски
Близък човек извикал жертвата на лобното й място

Покушението съумява от втория път

На 25 февруари 2015 година към 21 ч. до езерото в Казичене се доближава автомобил. В него седи дясната ръка на Таки – Боби Белята и още един мъж. Фаровете загасват и единият от пасажерите слиза и се отдалечава. Борис Борисов остава да чака среща, която е уговорил по телефона. Минута по-късно към мястото се задава втори автомобил. Докато гледа към него, Белята не вижда по какъв начин двама души се доближават и откриват огън по него. 12 патрона попадат в тялото на жертвата, 13-ят е надзорен в главата. Мъжете се мятат на приближилия се автомобил и изчезват. Никой в никакъв случай не схваща кои са те и кой ги е изпратил.

Боби Белята е примамен на мястото на изтезанието му тъкмо като Мето Илиенски. Криминалисти допускат, че той е бил извикан на среща край езерото в Казичене от доста непосредствен човек, който го излъгал, че би трябвало да му съобщи значима информация от боса им Аманатидис-Таки. Затова Борис отива самичък на срещата.



Боби Белята за момент не се е усъмнил, че до езерото в Казичене му се готви капан.

Недалече от мястото го чака приятелят му Цветан, с който той идва. Оттам обаче не се вижда лобното място на Белята. Килърите са се подготвили добре – в близост няма нито хора, нито камери, които могат да запечатат лицата им. Боби се е съгласява да отиде точно там, тъй като около езерото няма метод диалогът да бъде подслушан и записан. Човекът, с който жертвата трябвало да се срещне, е толкоз непосредствен, че Белята нито за секунда не се усъмнява, че му се готви клопка. Той знае, че някой дебне да го очисти, откакто два месеца по-рано против него има нападение и той по знамение се разминава със гибелта.

Тогава убийците причакват Борисов пред дома му на столичния бул. „ Пушкин “. Когато колата му стопира, те откриват огън, без да го дочакат да слезе. Това му избавя живота. Белята, който по това време е един от най-хубавите автомобилни състезатели у нас, дава газ и съумява да избяга от клопката на убийците, преди патроните да го обиден. Случаят беше защитаван в загадка и не беше разгласен от Министерство на вътрешните работи, тъй като полицията разчиташе да стигне до убийците преди да създадат втори опит. Това обаче не стана. Поръчителят на разстрела бил твърдо решен да ликвидира дясната ръка на Таки и по тази причина убийците приложили изпробваната към този момент скица.

При следствието по този начин и не беше открито кой точно е позвънил на Боби за срещата. Криминалисти настояват, че най-вероятно незнайният мъж, с който имал среща Белята, се е обадил от задгранична мобилна карта, с цел да повярва Борис, че поръчката за срещата идва от Таки. Да се стигне до позвъняването обаче посредством мобилния телефон на жертвата се оказва невероятно, тъй като Белята употребявал няколко предплатени карти на непознато име. Разследващите слагат натясно очевидецът Цветан – придружителят на Боби, който е чакал на разстояние. При разпитите той твърди, че не видял никого, а единствено чул изстрелите и мярнал отдалечаваща се кола. Не можел обаче да каже каква марка е, тъй като била със загасени фарове. Цветан твърди, че се уплашил и вместо да хукне към приятеля си, инстинктивно побягва към близката бензиностанция, откъдето се обажда в полицията.

Според проверяващи, засадата да срещата е била готова авансово. Когато Боби дошъл на мястото и спътникът му слязъл, моторът на колата и фаровете били угасени. Докато вниманието на Белята било ориентирано към задаващия се автомобил, който бил със загасени фарове и отдалече не се виждал добре, убийците изскочили ненадейно и разкрили огън. Положението на тялото на Белята в автомобила му демонстрира, че той не е съумял изобщо да реагира. Те гърмели с 2 револвера и от изстреляните 16 патрона, 13 попадат в тялото на жертвата. След това се мятат в приближилия автомобил и изчезват от мястото. Оръжията им и до момента не са открити.

Веднага след получения сигнал за стрелбата, полицията блокира региона. Поставени са постове по всички пътища в близост и са преверявани всички преминаващи коли, само че от убийците няма и диря. Не е открита и возилото, с което изчезнали. Разследващи настояват, че най-вероятният претекст за разстрела е систематизиране на наркопазара в София. Преди гибелта си Белята се изживявал като наместник на Таки, който по това време към този момент е в Дубай и плашел с името му видни представители на ъндърграунда. Много е евентуално той да е бил забъркан освен с опиати. Преди години Борисов беше хванат дружно с Борян Харалампиев – Митничаря, минути, откакто беше взривен автосервиз на столичната улица „ Странджа “, благосъстоятелност на Самер Абдулатиф. Натривките по ръцете на двамата демонстрираха, че те са пипали взривни субстанции. Бомбаджиите обаче обясниха, че се подготвяли за противозаконен лов на риба и бяха пуснати против парична гаранция от по 1500 лв.. В последна сметка Митничаря получи три годишна присъда, а Белята 1,5 години условно за владеене на противозаконни муниции и опит да даде рушвет на служител на реда.

Трябвало да взе участие в европейски шампионат
Борис е топ авто играч


Борис Борисов с един от спортните му коли.

Голямата пристрастеност на Боби Белята са колите. Той е бил пистов първенец на България и „ Шампион на първенците “, завоювал десетки победи и няколко трофеи в разнообразни дисциплини. Започва кариерата си на авто играч през 2000 година под управлението на Николай Николов с присъединяване в планински шампионат – “Осогово-2000” с ВАЗ-2107, където печели третото място. През 2006 година приключва сезона като първенец в клас А5 и втори в генерално класиране на група А и N до 1600 куб. см в пистовия шампионат с „ Форд Пума “. Последната демонстрация на Боби е в края на януари 2015 година, когато взема присъединяване от тестванията на българския спортен болид СИН ЕР1 на писта „ Серес “. Белята се канел да взе участие в европейския пистов шампионат ДЖТИ4 с първия български суперавтомобил. Той е и един от най-рисковите състезатели у нас. Наложи му се обаче да прекъсне със надпреварите точно поради проблеми с Министерство на вътрешните работи и Темида. Борисов се забърква с неприятните момчета още в младежките се години. Започва с обири, рекет и стига до опиатите. През цялото време е един до друг с Таки, с който са израснали от деца в столичния квартал „ Люлин “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР