Въпреки големия брой задържани количества хероин, има спад в производството

...
Въпреки големия брой задържани количества хероин, има спад в производството
Коментари Харесай

Стефан Бакалов, Агенция „Митници“: Въпреки големия брой задържани количества хероин, има спад в производството и потреблението му

" Въпреки огромния брой арестувани количества хероин, има спад в производството и потреблението му ". Това сподели в ефира на Българска национална телевизия началникът на отдел " Борба с наркотрафика " в Агениция " Митици " Стефан Бакалов.

Той означи, че главните консуматори на хероин са в три района: част от мигрантите в Европа, Русия и Близкия изток и Централна Азия. Трафикът на хероин през България остава деен, защото към момента има търсене.

Бакалов изясни, че процесът на избор кои транспортни средства да бъдат тествани включва предварителна информация, получена от службите, последвана от образна оценка. Използването на кучета при инспекциите е решаваща част от работата, добави той.

Той акцентира, че пазарът на опиати освен в Европа, само че и в България, има разнообразни аспекти. Най-разпространеният опиат в международен мащаб са продуктите на основата на канабис. Оценяването на количествата канабис, употребявани у нас, е доста мъчно. Вторият най-използван опиат е кокаинът. Около 2800 тона кокаин се създават годишно, като Европа сега е най-големият му консуматор. Задържаните годишни количества са почти 1900 тона, като към 1000 тона са на пазара. От тях към 350 тона са в Европа, към 200-220 кг се употребяват всеобщо в България годишно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР