Приложението за кратки видео TikTok е най-изтегляно в света през

...
Приложението за кратки видео TikTok е най-изтегляно в света през
Коментари Харесай

TikTok измести Messenger като най-популярно приложение

Приложението за къси видео TikTok е най-изтегляно в света през 2020 година То лиши първото място от Фейсбук Messenger, съгласно компанията за цифрови разбори App Annie.

Китайската платформа за шерване на видео е единственото приложение в топ 5 на най-популярните, което не е благосъстоятелност на Фейсбук, отбелязва BBC. В родината си притежателят на приложението ByteDance също държи първо място с китайската версия Douyin, предава technews.bg.

Популярността на TikTok "се разпали ", откакто някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп се опита да го забрани в Америка. Останалите най-теглени приложения са Фейсбук, WhatsApp, Instagram и Фейсбук Messenger - все разработки на компанията на Марк Зукърбърг.

Миналата година Тръмп издаде заповед за възбрана на изтеглянията на TikTok в Съединени американски щати. Администрацията на някогашния президент разгласи, че TikTok е риск за националната сигурност, защото китайското държавно управление има достъп до потребителските данни.

ByteDance неведнъж отхвърли обвиняванията на Тръмп. След като стана президент на Съединени американски щати през януари тази година, Джо Байдън отдръпна изпълнителната заповед на своя предходник в Белия дом.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР