Приликите между ваксините на Pfizer/BioNTech и Moderna са много, а

...
Приликите между ваксините на Pfizer/BioNTech и Moderna са много, а
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Ваксините са безопасни, информирайте се за тях

Приликите сред имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna са доста, а разликите - малко. И двете ваксини са основани на една и съща ваксинална платформа. За да има тласък към нашата имунна система, би трябвало да има белтък, който да провокира така наречен имунен отговор.
Това съобщи в предаването пулмологът доктор Александър Симидчиев, разяснявайки имунизациите против COVID-19. " В случая на упоменатите ваксини, които съдържат осведомителна РНК (иРНК), става въпрос за въвеждане на една дребна матрична РНК, която е едвам една дребна част от вирусната РНК. Тази иРНК кодира производството на т.нар spike (шипчест) протеин ", изясни доктор Симидчиев.
Единственото нещо, което споделям освен на моите сътрудници, а и на всеки, е да се осведоми по тематиката с имунизациите. Проучванията демонстрират, че имунизациите са безвредни. " Ако просто се разбере механизмът, по който са основани тези ваксини, ще се разбере за какво те бяха основани в релативно къс интервал от време. Поради метода на произвеждане, тези ваксини можеха да бъдат създадени доста по-бързо. Но самите клинични изследвания не бяха направени по-бързо, в противен случай. Получиха се данни, които бяха доста по-оптимистични, в сравнение с се постановяваше ", съобщи доктор Симидчиев.
Относно имунизацията на AstraZeneca и Оксфорд, която към момента не е получила утвърждение от Европейската организация по медикаментите, пулмологът уточни, че тя е безвредна, колкото и другите две утвърдени ваксини. " Това е ваксина, основана на векторен вирус. Използва се аденовирусен вектор, който носи информацията за производството на spike протеина. Става дума за вирус, който всекидневно е респираторен, който, прониквайки в клетките, носи една парченце ДНК, която е цитозол на ДНК и отново не влиза в ядрото на клетките. Тя се транслира в матрична РНК вътре в клетките и от матричната РНК, следва пътя на векторните ваксини. Тоест приказваме единствено за една стъпка в допълнение, която е обвързвана с това по какъв начин да въведем имунизацията в организма ", обясни доктор Симидчиев.
Пулмологът означи, че в случай че обещано лице е имунизирано, то не би трябвало да стопира да съблюдава противоепидемичните ограничения. " След като се имунизирам, аз няма да болен съм, само че не е ясно дали не мога да популяризирам COVID-19. Eто за какво, в случай че аз нося една маска и я нося, с цел да защищавам себе си, понижавам риска си за заразяване с към 30%. Но в случай че аз се срещам с 10 индивида дневно, аз понижавам риска с 30% за тези 10 индивида. Това е отбрана в публичен проект, не в персонален ", разяснява още доктор Симидчиев.

Кратка характерност на имунизацията на Pfizer/BioNTech може да прочетете, а листовката ще откриете.
Целия диалог с доктор Александър Симидчиев гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР