Прилагат се 1-2 пъти седмично за период от месец-дваАко страдате

...
Прилагат се 1-2 пъти седмично за период от месец-дваАко страдате
Коментари Харесай

Домашни маски премахват пърхота

Прилагат се 1-2 пъти седмично за интервал от месец-два
Ако страдате от пърхот и ситуацията не е доста зле, като за доктор, можете да опитате да се преборите с казуса с домашни маски. Не забравяйте да тествате дали не сте алергични към някои от съставките – нанесете сместа върху китката на ръката. Ако до 15 минути кожата не се зачерви – действайте. Ако се зачерви – откажете се. 
Домашните маски против пърхот се ползват от един до два месеца с честота 1-2 пъти седмично. За да затвърдите резултата, повторете курса след 2-3 месеца.

Люспи от лук

Това е най-популярното домашно средство. 2-3 с.л. люспи от лук и 2 с.л. дъбови кори се заливат с 1 литър вряща вода. Вари се на слаб огън един час. Охладете, прецедете. Навлажнете главата си с отварата, увийте с найлон и оставете за няколко часа. След това изплакнете косата с топла вода. Повтаряйте процедурата 2 пъти седмично.

Растително масло

Маслиново, бадемово, рициново масло са идеални. Като спомагателни съставни елементи постоянно се прибавят жълтък, майонеза, мед, билкови тинктури, лимон, сок от репички, етерични масла. Ето образец за такава маска – 4 с.л. зехтин и сок от половин лимон се смесват, загряват се на водна баня и топлата примес се втрива в кожата един час преди да измиете косата.

Бира и извара

Смесват се 150 г извара и 1 чаша бира. Нанесете добре разрушения артикул в корените, а остатъка разпределете по цялата дължина на косата. Трябва да държите маската половин час, след което да я изплакнете - първо с топла вода, по-късно с шампоан.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР