Прилагането на Преспанското споразумение проправя пътя за по-добро бъдеще за

...
Прилагането на Преспанското споразумение проправя пътя за по-добро бъдеще за
Коментари Харесай

Заев: Споразумението слага край на епизод на незавършен мир на Балканите

Прилагането на Преспанското съглашение проправя пътя за по-добро бъдеще за македонските жители, за прогонване на духовете на предишното и за Балканите, съобщи през днешния ден македонският министър председател Зоран Заев, представен от МИА.

Споразумението поставя завършек на епизод на недовършен мир на Балканите, акцентира македонският министър-председател.

Като бъдат признати и приложени клаузите в Преспанското съглашение, печелившите ще са жителите на двете страни, само че също и целият район, счита Заев. Победители ще са тези, които се опълчиха на съглашението, тъй като интервалът на разцвет, мир и другарство настава също и за тях, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Заев поздрави гръцкия си сътрудник Алексис Ципрас за вчерашния сполучлив избор в гръцкия парламент по ратификацията на Преспанското съглашение.

" Разрешихме един спор, който ни бе представян като неразгадаем ", съобщи Заев и добави: " Вече няма да гледаме на бъдещето като на съдбовна орис, а като на общ път, проправен с положителни планове и полезности, произхождащи от общо европейско семейство ", сподели още министър председателят по време на тирада във Велес.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР