Приключва изграждането и рехабилитацията на детски площадки в градините и

...
Приключва изграждането и рехабилитацията на детски площадки в градините и
Коментари Харесай

Община Търговище обнови площадките в детските градини и ясли

Приключва построяването и рехабилитацията на детски площадки в градините и яслите на територията на община Търговище, откакто в първите две години от мандата на кмета доктор Дарин Димитров бяха направени над 40 такива обособени терена. Тази година ще се завършват кътовете за игра в две детски ясли в града и пет градини в селата и по този начин всички площадки в заведенията ще дават отговор на законовите условия.

С дейностите по създаване на площадките е ангажирано общинското дружество „ Флора ”, което понижи себестойността и докара до повишение качеството на работа. Само през 2017 година, за 233 000 лева, бяха направени 25 нови площадки. Изградени са и спортни уреди за фитнес навън.
 Над 400 са трениращите в спортния комплекс, които чакат приключването на главния ремонтна постройката, която се обновява с целево държавно финансиране. Над 400 са трениращите в спортния комплекс, които чакат приключването на главния ремонтна постройката, която се обновява с целево държавно финансиране.
За обичайния пролетен панаир „ Флора ” довърши и най-новата мултифункционална площадка, която е на повърхност от близо 1 дка. Там са завършени две детски площадки за малчугани до 3 години и по-големи. В съседство е построена беседка за отдих. До тях има игрище за футбол и волейбол, както и тенис. Поставен е и смесен апарат за стрийт фитнес. Спортните площадки са обезопасени с ограда, с цел да се предпазят играещите в съседство деца. До кътовете са сложени пейки и други детайли от парковото обзавеждане и съоръжение.

Около целия комплекс е построен и зелен пояс от 30 иглолистни дръвчета и други растителни типове. От предприятието възнамеряват да създадат още две спортни площадки тази година, както и детски ъгъл зад Изчислителния център. Тъй като мястото там е лимитирано, като повърхност, ще се направи мини ъгъл за игра на децата.

Продължава и обновяването на спортните уреди, стопанисвани от Общината. Пред привършване е ремонтът на учебно-тренировъчния комплекс, за който страната отпусна 850 000 лева Работата продължава, заради извънредно тежкия механически план, който оскъпява и утежнява осъществяването.

Тази година от Общината ще довършат също четирите тенис корта на стадиона против някогашните казарми. Изградени са подземната връзка, дренажните системи и водопроводът. Стойността на кортовете се пресмята на 120 000 лева

64 000 лева ще вложи кметството и в писта за авиомоделизъм, която ще бъде на работническия стадион.

Над половин млн. лева влага Общината в поддръжка, прехрана и подкрепяне на спортните клубове, както и за постройките и съоръженият, които употребяват.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР