Приключиха строителните дейности по железопътните отсечки Септември-Пазарджик и Пазарджик-Стамболийски от

...
Приключиха строителните дейности по железопътните отсечки Септември-Пазарджик и Пазарджик-Стамболийски от
Коментари Харесай

Приключи модернизацията на железопътния участък от Септември до Пловдив

Приключиха строителните действия по железопътните прави Септември-Пазарджик и Пазарджик-Стамболийски от план „ Модернизация на железопътният сектор Септември - Пловдив - част от Транс-европейската железопътна мрежа ". На 31 август 2017 година на гара Пазарджик се организира публично събитие по отношение на привършване на строителните действия.

С приключването на плана „ Модернизация на железопътния сектор Септември - Пловдив - част от Транс-европейската железопътна мрежа " приключва осъществяването на първи стадий от „ Модернизация на жп линията София - Пловдив ". Проектът е включен в листата с планове на Оперативна стратегия „ Транспорт " 2007-2013 година (ОПТ), Приоритетна ос І - Развитие на железопътната инфраструктура по Транс-европейските и главните национални транспортни оси.

Железопътната линия е и една от първите, издигнати в България жп линии. Въведена е в употреба през 1873 година През годините са правени частични преустройства, като през 1962 година линията е напълно електрифицирана, а през 1983 година е приключено нейното удвояване.

С сполучливото осъществяване на плана се реализира: модернизирането на железопътната линия за придвижване на влакове със скорост 160 - 200 км/ч., построяването на системата ERTMS (Европейска система за ръководство на влаковото движение), по-високо равнище на сигурност на влаковото придвижване.

Събитието, което се състоя на обновената гара Пазарджик, беше намерено от основния инспектор на Директива за птиците НКЖИ инж. Бисер Минчев. По време на събитието инж. Бисер Минчев приветства гостите и съобщи, че завършването на плана способства за реализиране на оперативна съгласуемост на железопътния превоз. Той добави, че модернизацията на тази линия е от значително значение както за България, по този начин и за Европа, а цялостната реализация на плана ще способства за осъществяване на поетите задължения на Република България за развиване на железопътната инфраструктура и постигане на европейските стандарти.

Стойността на Позиция 1: „ Модернизация на железопътната права Септември - Пазарджик " възлиза на 57 083 580,24 лева без Данък добавена стойност, с реализатор Консорциум „ Свителски - РВП Кьоне ". С сполучливото довеждане докрай на правата са осъвременени 37 км разгъната дължина стоманен път, 53 км контактна мрежа. Ремонтирани и осъвременени са 10 моста.

Стойността на Позиция 2: „ Модернизация на железопътния сектор Пазарджик - Стамболийски " е 49 842 820,26 лева без Данък добавена стойност. Изпълнител: ДЗЗД „ Ай Джей Ей Железопътна Инфраструктура ". Модернизирани и ремонтирани са: стоманен път - 39 км разгъната дължина, 55 км контактна мрежа и 4 моста.
Проект „ Модернизация на железопътния сектор Септември - Пловдив - част от Трансевропейската железопътна мрежа " се реализира със съфинансиране от Кохезионния фонд, посредством Оперативна стратегия „ Транспорт " 2007-2013 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР