Приключиха снимките на филма Гунди – легенда за любовта“ за

...
Приключиха снимките на филма Гунди – легенда за любовта“ за
Коментари Харесай

Приключиха снимките на филма Гунди - легенда за любовта“ за живота на големия български футболист Георги Аспарухов

Приключиха фотосите на кино лентата „ Гунди – легенда за любовта “ за живота на огромния български футболист Георги Аспарухов, оповестяват от екипа на продукцията.

По думите им за пресъздаването на епохата актьорите и масовката са сменили близо 3000 костюма, основани особено за задачата, в това число екипите на футболните тимове от това време. Декорите и самите местоположения са били деликатно подбирани и подготвяни месеци преди старта на фотосите, тъй че да пасват напълно на историята.

Близо 200 подиуми и над 1000 гледни точки (сетъпи на камерите), снимани със специфични анаморфни обективи, ще оживеят на огромния екран и ще опишат сантименталната история на Гунди (Павел Иванов) и неговата брачна половинка Величка Маркова-Лита (Александра Свиленова).

„ Най-вълнуващият стадий от основаването на кино лентата завърши. Всички сме доста въодушевени, въодушевени и малко тъжни, че свърши. Целият снимачен екип и актьорски състав дадоха всичко от себе си. Всеки един от нас беше обаян от историята, която описваме във кино лентата. Тази магия като че ли ни носеше на ръце и ни даваше сили да преодолеем предизвикателните условия в разгара на лятото и насъбраната отмалялост. Сега следва доста виновен стадий от продукцията и нямам самообладание да стартира работа по монтажа ”, споделя режисьорът Димитър Димитров.

За да върне лентата обратно и да се усети духа на 60-те и 70-те години оптимално тъкмо и въздействащо, филмът е сниман със специфични анаморфни обективи Hawk V Lite Vintage 74. Тази серия пресъздава „ несъвършенствата “ на обективите, употребявани през 70-те години в киноиндустрията. За разлика от актуалната техника, която има за цел да покаже кристално чист облик, тези обективи, благодарение на съвременна технология, претворяват пластиката на картината от това време, придавайки чувство за маслено платно.

Подобни обективи са употребявани при снимането на доста холивудски продукции, една от които „ Бохемска рапсодия “ – филмът, проследяващ живота на Фреди Меркюри.

За да се укрепи този резултат, креативният екип изготвя по този начин наречената LUT (Look Up Table) - специфична таблица с цветове, които симулират кино емулсия Eastman Kodak 5274, типични за съвсем всички качествени филми през 60-те и 70-те.

Машината на времето ще се завърти и ще ни върне по магичен метод в интервала сред 1959 и 1971 година, с помощта на специфичните резултати (CGI), за които ще се погрижат копродуцентите на кино лентата ImmerseFX (Visual Effects Studio).

„ Реализирането на кино лентата „ Гунди – Легенда за любовта “ е една сбъдната професионална фантазия и несъизмеримо предизвикателство. Малцина имат шанса да бъдат част от основаването на план с сходна идея и подобен мащаб, заради което съм необикновено благополучен, че имах тази опция. Дадох всичко от себе в този откровен филм “, добавя операторът Борис Славков.

" Благодарен съм на ориста, че ме срещна с продуцентите Иван Христов и Андрей Арнаудов. Без тяхната изключителна отдаденост на концепцията, този филм нямаше да се случи. Благодаря от сърце на всички забъркани в киномагията „ Гунди – легенда за любовта ”. Невероятният екип, с който имах достойнството да работя, направи вълшебна фантазията ми. Това е сън нескрито. Сътвориха го с гений и безрезервност. Заедно “, споделя сценаристът Емил Бонев.

„ Димитър Димитров съобщи душа на написаното като същински огромен занаятчия, а Борис Славков изрисува кино лентата с виртуозна артистичност с третото си око и цялата палитра на прелестната си душа. Ролите в този филм дочакаха актьорите си. И избраха тъкмо тези, които ще ги надградят по най-хубавия метод. Убеден съм, че ще създадем добър и почтен филм. Такъв, какъвто е заслужен за Георги Аспарухов - Гунди “, добавя Бонев.

Филмът „ Гунди – легенда за любовта “ следва да излезе на огромен екран през 2024 година.

Филмът е продукция на „ Междинна станция “ с продуценти Иван Христов и Андрей Арнаудов, а изпълнителен продуцент е Васил Булянски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР