Приключи заседанието на турското правителство, председателствано от президента Реджеп Тайип

...
Приключи заседанието на турското правителство, председателствано от президента Реджеп Тайип
Коментари Харесай

Приключи заседанието на турското правителство

Приключи съвещанието на турското държавно управление, управлявано от президента Реджеп Тайип Ердоган, предадоха турските малките екрани, представени от Българска телеграфна агенция.

На съвещанието, траяло над четири часа, бяха разисквани редица въпроси, в това число битката с инфлацията, намаляването на Данък добавена стойност върху храните, както и редица други въпроси, измежду които развитията към Украйна, връзките с ОАЕ и други

След съвещанието Ердоган направи изказване, като първоначално уточни, че е прекарал леко КОВИД-19 (президентът бе съобщил, че е с позитивен тест на 5 февруари, а на 11 разгласи, че пробата му е негативен). Президентът уточни, че е работил от вкъщи си по време на карантината си и благодари на турските политици и задгранични водачи, които са му се обаждали с пожелания за бързо излекуване, осведоми телевизия НТВ.

Ердоган сподели, че управляващите наблюдават строго дали в магазините за хранителни артикули са заменени етикетите след намаляването на Данък добавена стойност на главните хранителни артикули (тази седмица Данък добавена стойност върху тези артикули бе понижен от 8 % на един % - бел. ред.).

Президентът акцентира, че търговците, които не са сменили етикетите, ще бъдат глобявани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР