Приключи вторият етап на класиране за седмокласниците. Това припомни пред

...
Приключи вторият етап на класиране за седмокласниците. Това припомни пред
Коментари Харесай

Родителите да не чакат трето класиране, съветва МОН

Приключи вторият стадий на класиране за седмокласниците. Това напомни пред Българска национална телевизия Ваня Кастрева, шеф на РУО-София. Днес е последният ден за записване след второто класиране. Във всички учебни заведения има свободни места.

Тя прикани родители и възпитаници да не чакат третото класиране. Трети и четвърти стадий на класиране са самостоятелни, уточни Кастрева.

Тя поучава на следващия ден всички да се срещнат със свободните места на трето класиране, само че те ще бъдат по-редуцирани. На 10 август ще бъде оповестено извънредно класиране.

Кастрева поучава деца и родители да не чакат да се запишат. Резултатите на седмокласниците, по думите й, са съизмерими по отношение на предишни години.

Частните учебни заведения реализират положителни резултати на НВО след 7 клас. Добри резултати по традиция дава СМГ, 107 учебно заведение, 145-то и 125-то учебно заведение в столицата.

В момента екипът на МОН е в горещо лято, сподели Кастрева за поръчката на просветното ведомство за смяна на стратегиите и изпитите. Мнението й е, че изпитните материали би трябвало да кореспондират с образователната стратегия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР