Приключи тридневната среща на върха на лидерите на най-развитите икономики

...
Приключи тридневната среща на върха на лидерите на най-развитите икономики
Коментари Харесай

Страните от Г-7 ще осигурят 100 млрд. долара годишно за по-бедните държави

Приключи тридневната среща на върха на водачите на най-развитите стопански системи в света – Г-7. Те поеха ангажимент да обезпечат 100 милиарда $ годишно за подкрепяне на по-бедните страни.

Лидерите на седемте най-развити индустриални страни се споразумяха през днешния ден да усилят приноса си във финансирането на дейности, свързани с климата, както и да имат по-твърда позиция по отношение на Китай и Русия. Бяха заложени проекти за понижаване на въглеродните излъчвания и възобновяване на биологичното многообразие.

Седемте поеха ангажимент да дарят 1 милиарда ваксини против COVID-19 на по-слабо развитите страни.

„ Ваксините са изходът от пандемията и през вчерашния ден обсъдихме, че би трябвало да създадем имунизациите налични за всички. И по тази причина изпращаме сигнала, че до края на 2023 година 2,3 милиарда дози ще бъдат разпределени в разрастващите се страни “, разгласи канцлерът на Германия Ангела Меркел.

Борбата с климатичните промени е главен акцент в признатите решения. За това настоя сър Дейвид Атънбъро, един от най-изявените природозащитници.

„ Справянето с изменението на климата в този момент е колкото политическо и информационно, толкоз и научно или софтуерно предизвикателство. Ние имаме уменията да се оправим в точния момент. Всичко, от което се нуждаем, е световната воля за това “, акцентира сър Дейвид Атънбъро.

Срещата на върха беше съпровождана от самото начало от митинги на групи с разнообразни претенции.

След края на тридневния маратон Джо Байдън отпътува за Уиндзор дружно със брачната половинка си Джил. Той ще стане 13-тият американски президент, който ще има персонална среща с английската кралица Елизабет II.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР