Приключи тридневната криза с финансирането на американското правителство. Край на

...
Приключи тридневната криза с финансирането на американското правителство. Край на
Коментари Харесай

Приключи кризата с финансирането на американското правителство


Приключи тридневната рецесия с финансирането на американското държавно управление. Край на парализата в американската администрация бе комплициран откакто Сенатът най-сетне подписа закона за краткотрайното финансиране на федералното държавно управление до 8 февруари.

Пробивът пристигна, откакто демократите в сената получиха заричане от републиканците да продължат дебатите за имиграционната промяна и, на първо място, за ориста на стотици хиляди незаконни имигранти, влезнали в страната още като деца.

Президентът Доналд Тръмп, който по-късно подписа документа, разкритикува демократите поради тридневното закъснение.

Сделката обаче е краткотрайна - единствено до 8-и февруари. Ако в идващите 15 дни Конгресът не реализира непрекъсната сделка, още веднъж ще се стигне до прекъсване на федералните служби.

За да гласоподават " За ", Демократите желаят да бъдат защитени от депортация 700 000 имигранти, заведени незаконно в Съединените щати като деца. Републиканците не са съгласни и търсят финансиране на стената, която даде обещание Доналд Тръмп.

Когато държавното управление няма финансиране, както в последните 3 дни, поетапно стопира работата на федералните организации. Хиляди техни чиновници излизат в насилствен отпуск, без да е ясно по кое време ще възобновят работа и дали ще им се заплати.

Одобреният закон ще разреши на федералните чиновници да бъде платено за трите дни наложително неявяване от работа.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР