Приключи Световното отборно първенство за мъже (WATC), известно още като

...
Приключи Световното отборно първенство за мъже (WATC), известно още като
Коментари Харесай

България с добро класиране на световното първенство

Приключи Световното отборно състезание за мъже (WATC), известно още като Eisenhower Trophy, което се организира сред 5 до 8 септември на игрищата О‘Миъра и Монтгомъри в Картън Хаус, Ирландия. С 11 играча от топ 20 в света, 72 тима излязоха да премерят сили в най-силния шампионат за дилетанти в света, провеждащ се на всеки две години на друг континент.

С връх на шампионата, след 4 дни, в извънредно оспорвана борба до последната дупка, златните медали завоюва тима на Дания с резултат от 39 удара под пара, следвани от Съединени американски щати (-38) и Испания (-36). Индивидуалното класиране беше извоювано от острието на испанския тим Алехандро Дел Рей Гонзалес, с невероятните 267 удара или 23 под пара, също безспорен връх на шампионата.

Нашият тим се бори юначен и се класира на 64-то място. Макар и да не демонстрираха най-хубавото, на което са способни, нашите лъвчета дадоха всичко от себе си и се класираха втори от всички Балкански страни, след Сърбия.

Най-добрите резултатите сподели Райан Стайков (+4, +9, +6 и -1), като последния ден с желязна душeвност игра игрището под пара, връх за България на шампионат от клас „ Елит “, и отбрани подготовката и достиженията си през тази година, като усъвършенства и доста представянето си по отношение на присъединяване преди 2 години на международното в Мексико.

Владислав Маринов, в сложни условия и мощни флайтове, игра под опциите си с резултати +8, +4, +1 и +10. Димитър Савов записа своя дебют на международно състезание и под мощно напрежение даде резултати +9, +17, +5 и +10.
------------------------------------------
Седмица по-рано от 29 август до 1 септември се организира международното отборно състезание за дами, известно още като Espirito Santo Trophy, в което присъединяване взеха националните ни състезателки Магдалена Борисова, Ивана Симеонова и Стефани Скоканска. Нашите девойки приключиха на 54-а позиция след 4 дни спортна игра.

Изненадата сервира 15-годишната дебютантка Магдалена Борисова, с най-силни резултати от тима в шампионата (+9, +9, +8 и +15). Маги беше и измежду най-младите участнички в шампионата. Ивана Симеонова сподели на моменти, че не отстъпва на конкуренцията, само че в тежки обстановки записа +10, +11, +13 и +12 удара по отношение на пара. Стефани Скоканска означи усъвършенстване от резултатите си от Световния шампионат в Мексико през 2016 година - (+17, +10, +9 и +13).

С капитан Денис Димитров и треньори на тима Скот Голди и Станко Маринов, българските тимове демонстрираха доста израстване и записаха най-хубавото си показване на международно състезание до момента. Силно окуражени, всички национални състезатели започнаха незабавно след завръщането си подготовката за идващото международно състезание през 2020 година, на фантастичните стадиони Клиъруотър бей голф & кънтри клуб и Хонконг голф клуб, в Хонг Конг, Китай. Шампионата ще се организира малко след приключването на Олимпийските игри в Токио, което също е бленувана цел за нашите национали.

Поздравления за куража и борбеността на девойките и момчетата, взели участие на Световното отборно състезание и показали България с гордо вдигнати глави!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР