Приключи проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), инициирана

...
Приключи проверката на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), инициирана
Коментари Харесай

„Пирогов“: В Доклада на АДФИ няма данни за престъпления и злоупотреби

Приключи инспекцията на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ), инициирана от министъра на опазването на здравето проф. Хинков и присъединената, към неговия сигнал, прокурорска кореспонденция, както и подадени писма до Прокуратурата и АДФИ от управлението на болница “Пирогов “, оповестяват от лечебното заведение.


В 93 страници Одитният отчет отразява цялостната инспекция в УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов “ за активността й в интервала от началото на юли 2022 година до края на юли 2023 година

В Доклада на АДФИ и в неговите констатации няма данни за осъществени закононарушения, злоупотреби, корупционни практики и/или нанасяне на вреди в лечебното заведение.

Въз основа на този отчет са издадени 4 акта за административни нарушавания. Първите три акта са за закъснение от няколко дни на качване на информацията в профилираната осведомителна система ЦАЙС. В практиката на АДФИ това закъснение се дефинира като маловажно. Последният акт е за закупуване на медицински консумативи в обстановка на непроведен от предходното управление търг и неприключила процедура по нов. Това е осъществено от управлението в обстановка на последна нужда заради непрекъснатия 24/7 режим на работа с най-тежките пациенти от София и цялата страна. Тази процедура е открита в множеството лечебни заведения в страната. Според член 8 от Закон за административните нарушения и наказания „ Не са административни нарушавания действията, които са осъществени при неизбежна защита или последна нужда. “.

Като умозаключение Одитния отчет на АДФИ постановява, че няма закононарушение, няма корупционни практики, прибавят от незабавната болница.

Ръководството декларира: „ Сега остава да разберем дали въз основа на констатациите на АДФИ министърът на опазването на здравето ще отдръпна решението за промяна на управлението, аргументирано с осъществени финансови злоупотреби и закононарушения “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР