Приключи крайният срок за подаване на стихосбирки за участие в

...
Приключи крайният срок за подаване на стихосбирки за участие в
Коментари Харесай

Приключи крайният срок за подаване на стихосбирки за участие в Националния конкурс за поезия „Дамян Дамянов“

Приключи крайният период за подаване на стихосбирки за присъединяване в деветия Национален конкурс за лирика „ Дамян Дамянов “.

Организатор е  Община Сливен, в партньорство с Агенция „ Компас “.  

Наградата „ Дамян Дамянов ” се присъжда за достижения в региона на поетичното творчество на създатели, взели участие в състезанието и издали стихосбирка през миналата година, само че не по-късно от 1 март на настоящата година. Придружава се от почетен диплом, плакет и парична награда. Агенция „ Компас “, като сътрудник на Община Сливен в провеждането на състезанието, връчва премия за дебют – грамота и ангажимент за издаване на идната книга на отличения създател.

46 книги на създатели от цялата страна вземат участие в тазгодишния конкурс. В него са включени и 13 създателя, които през миналата година в период до 01.03.2022 година, са издали дебютната си стихосбирка. Те са представители на писателската колегия на София, Пловдив, Банкя, Златица, Ямбол, Варна и други

Резултатите ще бъдат оповестени до 8 май 2022 година на уеб страницата на Община Сливен –. Връчването на премиите ще се състои на гала, включена в програмата на Майски дни на културата „ Сливенски огньове “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР