Приключи кампанията на Община Пловдив и Германо-българската индустриално-търговска камара в

...
Приключи кампанията на Община Пловдив и Германо-българската индустриално-търговска камара в
Коментари Харесай

Немски медии: Пловдив е един от най-важните индустриални центрове в Югоизточна Европа

Приключи акцията на Община Пловдив и Германо-българската индустриално-търговска камара в немските медии, която имаше за цел популяризирането на Пловдив като атрактивна капиталова дестинация. Резултатът – 52 немски медии оповестиха Пловдив за новата гореща капиталова точка на Европейския съюз.

Статията е поместена на страниците на едни от водещите онлайн вестници в Германия, измежду които Der Tagesspiegel, Berliner Morgenpost, Online Focus, както и в един от най-големите ежедневници в страната - Süddeutsche Zeitung. Редица финансови и бизнес портали също са популяризирали опциите, които Пловдив предлага за вложителите.

" Германия е водещата страна, от която идват задграничните вложения в Пловдив и за нас е значимо да присъстваме с позитивни материали в немските медии. 2021 година беше една от най-хубавите години за Пловдив и района – индустриалните зони се разшириха доста с доста нови български и интернационалните планове “, съобщи зам.-кметът по бизнес развиване.

Той добави че, отделът за бизнес развиване към общината продължава интензивно да търси благоприятни условия за популяризация на Пловдив като положително място за вложения и живот.

Немските медии дефинират формулата за триумф на Пловдив като композиция от високо качество на живот, развита просветителна мрежа и човешки капитал.

" През последните 20 години вторият по величина град в България се трансформира в един от най-важните индустриални центрове в Югоизточна Европа. Доброто местонахождение и квалифицираната работна мощ доведоха до определяне на стотици интернационалните компании в района. Пловдив е промишлен водач в България с над 70 000 експерти и е вторият IT и аутсорсинг център в страната с над 7000 чиновници в сектора. В интервала 2019-2021 година в района са направени вложения от над 3 милиарда евро за придобиване на дълготрайни активи – знак, че локалната екосистема основава удобни условия за развиване на всевъзможен тип вложения, даже и по време на икономическа неустойчивост “, се загатва в изявленията. 

Само преди 2 седмици пристигна следващото влиятелно самопризнание – Пловдив се подреди в топ 3 в ранглиста на “Файненшъл таймс " за градове с най-хубава тактика за привличане на вложения 2022-2023 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР