Приключенският и екотуризмът стават приоритетни за Дунавския туристически район. Това

...
Приключенският и екотуризмът стават приоритетни за Дунавския туристически район. Това
Коментари Харесай

Приключенският и екотуризмът стават приоритетни за Дунавския туристически район

Приключенският и екотуризмът стават предпочитани за Дунавския туристически регион. Това беше контрактувано на среща сред регионални шефове и кметове в края на юли. 

Голяма част от Северозападна България попада в Дунавския туристически район-център Русе, а останалата част принадлежи  към регион Стара планина – център Велико Търново. Това няма да попречи на развиването на туризма в региона, съгласно регионалният шеф на Монтана Росен Белчев, които участва на срещата:

„ Моето виждане и мнение, че би трябвало да се работи интегрирано с всичките общини, които по падат в Дунавския туристически регион и с всички регионални администрации,туристически дружения, с цел да може да се направи една тактика за развиване на туризма, интегрирана, която да принесе за по положителното  развитието на туризма в бъдеще в нашия регион. “  

Община Белоградчик е една от общините в българския Северозапад, които разчитат извънредно доста на доходи от туризъм. През последните години браншът бележи прогрес. Сътрудникът ни Иванка Петрова беседва с Росен Младенов, заместител кмет по туризма в община Белоградчик:

" Наистина през последните години се следи една непрекъсната наклонност на растеж на туристите и през последната година имаме над 107 хиляди туристи. Това, съгласно мен се дължи на положителната реклама и положителното обслужване в нашите туристически обекти. "

Берковското село Комарево е малко обитаемо място в Северозападна България, което е добър образец за развиването на фестивалния туризъм през последната година. Цвета Йорданова е кметски наместник и за късото време тя съумява да осъществя сполучлива акция по възобновяване на читалищната библиотека в селото и да провежда и организира първото издание на музикалния фестивал " Комарево рок фест ", посрещнал към 500 фенове на тежката музика.

" Идеята ни е следващата година фестивалът да е двудневен и в границите на двата фестивални дни посетителите да могат да прегледат и още забележителности в нашия район. “
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР